Teuvo Teräväisellä juhlamatsi, teki myös maalin

07.03.2022 08:02

Teuvo Teräväinen ja Antti Raanta iloitsivat Kraken-voitosta, Teräväisen maalista ja matsien määrästä.@AOP

NHL-jäillä nähtiin sunnuntaina Teuvo Teräväisen merkkipaaluottelu, Roope Hintzin ja Esa Lundellin syöttöpeliä, sekä Santeri Hatakan tehopisteen saalistus.

JUHLA. Teuvo Teräväinen juhli uransa 500. NHL-runkosarjanottelua maalilla. Hän teki sunnuntaina kauden 16. maalinsa ottelussa Seattle Krakenia vastaan. Toisen erän lopulla tulleen 2-2-ylivoimatasoituksen syötti Vincent Trocheck ja tietysti Sebastian Aho ottamansa aloitusvoiton jälkeen. Aholle syöttöpinna oli 34:s. Teräväisen maali tuli neljä sekuntia ennen yv:n päättymistä. Teräväinen pelaa jo kahdeksatta NHL-kauttaan. Niistä kuusi hän on pelannut Hurricanes-paidassa. Kaksi ensimmäistä meni Chicagossa.

”500 ottelua on aika siistiä. Toivottavasti niitä tulee vielä vähän lisää”, Teräväinen hymähti medioille ottelun jälkeen.

Myös Jesperi Kotkaniemi syötti ylivoimalla, kun Nino Niederreiter tasoitti aiemmin ottelun 1-1:een. Hurricanes voitti ottelun 3-2. Carolinan maalilla Antti Raanta torjui 28 vetoa ja sai nimensä ottelun kakkostähdeksi. Raanta oli maalissa peräkkäisissä matseissa, koska ykkösvahti Frederik Andersen parantelee jotain pientä vammaa. Kraken puolestaan pelaa tällä hetkellä aika tiukkoja pelejä, mutta tilasto on karu. Joukkue on hävinnyt yhdeksän viimeisestä kymmenestä.

TEMPPUJA. Roope Hintz syötti kaksi ja Esa Lundell yhden Dallas Starsin voittaessa Minnesota Wildin täpötäydessä hallissa St Paulissa. Hintz auttoi kahdesti kypärätempun tehnyttä Jason Robertsonia. Ensin tuli syöttö ottelun 4-1-osumaan ja sitten syöttö matsin viimeiseen 6-3-osumaan. Lindell syötti Jamie Bennin osuman myös loppuhetkillä. Kypärätemppu on Robertsonin toinen samana viikonloppuna. Hän teki kolme maalia myös Winnipegiä vastaan lauantaina. Viimeksi kolmeen maaliin peräkkäisinä päivinä on onnistunut Alex Ovetshkin vuonna 2020. Wildin maalilla torjunut Kaapo Kähkönen vaihdettiin Cam Talbotiin toisen erän puolivälissä. Dallas on nyt neljän ottelun voittoputkessa.

SINISTÄ. St.Louis Bluesin Ville Husso antautui jatkoajalla ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Devils vei matsin kotonaan luvuin 3-2. Husso teki kuitenkin 30 torjuntaa. Tappio oli Bluesin kolmas peräkkäinen. Devils taas katkaisi voitolla kahden pelin tappioputkensa.

JA VIELÄ. San Jose Sharksin kokoonpanoon lauantaina AHL:stä nostettu 21-vuotias Santeri Hatakka pelasi reilut 10 minuuttia ja syötti joukkueen 1-0-avausmaalin Anaheim Ducksia vastaan vieraissa. Sen viimeisteli Logan Couture. Tehopiste on puolustajan toisen tällä kaudella NHL:ssä. Anaheim voitti ottelun jatkoajalla 3-2.