TILANNEHUONE

Tiukka aika-ajo sprintissä – tuttu mies paalulle

21.10.2023 21:22

Formula 1

Lauantaina Yhdysvaltojen F1-viikonlopun ohjelmassa oli sprintin shootout aika-ajo. Perjantaina GP:n aika-ajossa kuudenneksi jäänyt Red Bullin Max Verstappen otti nyt kaiken takaisin ja veti varmasti paalulle. Aikaerot olivat kuitenkin hyvin pieniä.

Verstappen oli jo ensimmäisellä jaksolla nopein, mutta löi Ferrarin Charles Leclercin vain +0.002 sekunnilla. Toisella jaksolla hollantilainen pyörähteli, mutta oli silti nopein. Kolmannella jaksolla Red Bullin pito oli silmin nähden heikkoa. Talli vahvisti, että auton pohjaan tuli vaurioita edellisen jakson spinningissä. Se ei silti uhannut paalua.

Toisesta lähtöruudusta sprinttiin starttaa Leclerc. Hän jäi Verstappenista nytkin vain +0.055 sekuntia. Kolmas ruutu meni Mercedeksen Lewis Hamiltonille. Hän jäi kärjelle niukat +0.069 sekuntia. McLarenin Lando Norris jäi neljänneksi jääden +0.101 hollantilaiselle.

Aika-ajo ei sujunut Alfa Romeon Valtteri Bottakselta. Hän putosi ensimmäisessä jaksossa ja oli siinäkin vasta 18:s. Tallikaveri Zhou Guanyu oli reilusti parempi. Hän oli Q1:llä 11:s. Toisella jaksolla hän jäi viimeiseksi eli sijalle 15.

Molemmat Aston Martinit putosivat toisella jaksolla. Fernando Alonso oli 12:s ja Lance Stroll 14:s.

Tuloksia….