Toronton kapteeni liekeissä – Pittsburgh pulassa

03.11.2022 08:08

Kapteeni John Tavares sai hatut lentämään jäälle.©AOP

Mikään ei tuntunut pysäyttävän Toronto Maple Leafsin John Tavaresia keskiviikon kotiottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Toronto vei matsin nimiinsä maalein 5-2. Voitto oli tärkeä Torontolle. Se oli hävinnyt neljä viimeistä otteluaan.

Tavares teki ottelussa uransa 11:nnen hattutempun ja syötti vielä yhden maalin. Tavares vei  joukkueensa 2-1-johtoon ensimmäisessä erässä ja kolmannessa erässä hän onnistui maalinteossa kahdesti alle kolmen minuutin sisään. Muista joukkueen maaleista vastasivat Auston Matthews ja Zach Aston-Reese. Flyersin paidassa pelannut puolustaja Rasmus Ristolainen kunnostautui ottelussa blokkaamalla. Hän otti niitä vastaan kolme. Ristolainen pelasi yli 17 minuuttia, sinä aikana plusmiinus-tilastoon kertyi -2. Ristolainen ei ole vielä avannut pistetililään tällä kaudella.

Pingviinit on jo pulassa. Keskiviikkona Pittsburgh kärsi jo kuudennen peräkkäisen tappion. Tällä kertaa kyytiä antoi Buffalo Sabres kotonaan maalein 6-3.

Pittsburgh avasi ottelun maalihanat kahdella osumalla kahdessa ensimmäisessä erässä Jason Zuckerin ja Josh Archibaldin maaleilla. Buffalolta onnistui toisen erän loppuun mennessä vain JJ Peterka. Kolmannelle erälle Pittsburghin Jake Guenzel antoi shokkialun tekemällä 3-1-maalin ylivoimalla, kun erää oli pelattu vain kahdeksan sekuntia.

Sitten Buffalo lähti laukalle. Ensin onnistui huimassa vireessä oleva Tage Thomson ylivoimalla 2-3-kavennuksessa ja perässä komppasivat pian Victor Olofsson ja Alex Tuch. Erikoisesti Buffalon kaksi viimeistä osumaa vedettiin tyhjiin. Ensin Kyle Okposo käytti tilaisuutensa ja viimeisten sekuntien aikana Olofsson veti luvut vielä 6-3:een. Thompson on tehnyt 11 tehopistettä kolmessa viimeisessä matsissa.

Pittsburghin Kasperi Kapasen peliaika on kutistunut. Hän oli ottelussa jäällä reilut kahdeksan minuuttia ilman tehoja. Kuusi viimeistä ottelua ovat sujuneet ilman pinnoja. Hän on kerännyt tähän asti kaudella pisteet 1+4.