TILANNEHUONE

Tottenhamille ihmevoitto – Contelle tärkeä viesti

20.01.2022 10:24

Tottenhamille ihmevoitto – Contelle tärkeä viesti

Steven Bergwijn ei luovuttanut. Kaksi maalia muutamaan minuuttiin lisäajalla ällistytti kaikki.@AOP

Valioliiga

Tottenham Hotspur voitti Leicesterin 3-2 lisäajan kahdella aivan uskomattomalla maalilla keskiviikkona. Vielä ottelun 94. minuutilla Tottenham oli häviämässä ottelua. Ratkaisevat maalit viimeisteli 79. minuutilla vaihdosta sisään tullut Steven Bergwijn ajassa 90+5 ja 90+7. Ottelun jälkeen Tottenhamin manageri Antonio Conte muistutti, että joukkueen filosofiaan kuuluu, ettei koskaan anneta periksi.

”Ikinä ei pidä antaa periksi, aina pitää taistella. Lopussa olimme todella hyviä ja uskoimme itseemme”, Conte myhäilee BBC:n haastattelussa.

Tottenhamin kausi on ollut enemmän kuin värikäs. Conten aikana joukkue ei ole vielä hävinnyt Valioliigan ottelua. Silti italialaismanagerin motivaatiota pysyä seurassa on välillä ehditty kyseenalaistaa. Illan tiukka ottelu vakuutti Conten kuitenkin jostain erityisestä ja hyvin tärkeästä.

”Ryhmä on näyttänyt, että se haluaa työskennellä kanssani. Se kehittyy myös joka päivä. He tietävät oikein hyvin, että edessä on pitkä tie. Minulle taas on tärkeää tietää, että minulla on ryhmä pelaajia, jotka haluavat kehittyä. Askel askeleelta tasoa nostetaan ja laatua parannetaan.”

”Kehityskohteena voi nyt ajatella sen, että emme vielä ymmärrä, että ottelussa on ne tärkeät avainhetket, joita täytyisi hallita, vaan menemme vain kovalla vauhdilla eteenpäin. Välillä palloa pitää hallita ja välillä ottelua. Erinomainen joukkue ymmärtää tämän.”

Tottenhamin seuraava kohtaaminen on jälleen Chelseaa vastaan. Ottelupari kohtaa tällä kertaa Valioliiga-ottelussa, joka pelataan sunnuntaina kello 18.30.