TILANNEHUONE

Toyota jyräsi Japanissa – Lapilla hyvä kisa

19.11.2023 08:43

MM-ralli

Toyota otti uskomattoman kolmoisvoiton tapahtumarikkaassa ja kauden päättäneessä Japanin MM-rallissa. Toyotan marssia kärkeen rallissa avitti perjantain vaikea sadesää ja muiden monet keskeytykset.

Rallin voittoon ajoi Toyotan Elfyn Evans. Rallivoitto oli Evansille kauden kolmas. Kauden mestaruustaistelussa jäi toiseksi. Japanissa hän voitti +1.17,7 erolla toiseksi tulleeseen Sebastien Ogieriin. Ranskalainen ajoi hyvän rallin. Hän kärsi myös minuutin aikarangaistuksen kisassa, mutta piti silti kiinni kakkossijastaan. Maailmanmestaruuden jo edellisessä rallissa varmistanut Kalle Rovanperä oli Japanissa tasaisella suorittamisella kolmas.

Kisan neljäs ja paras Hyundai-kuski oli Esapekka Lappi, joka jäi kärjelle melkein kolme minuuttia. Lappi ajoi kuitenkin pohjat EK8:lle ja EK16:lle, sekä oli kahdella etepilla toinen. Kisan päättäneen Power Stagen nopein oli rallissa kerran keskeyttänyt Hyundain Thierry Neuville. Toiseksi pätkällä ajoi M-Sportin Fordin nyt jättävä  Ott Tänak, joka jäi rallissa sijalle kuusi. Virolaiskuski palaa ensikaudella Hyundaille Neuvillen aisapariksi.

WRC2-luokassa mestaruuteen ajoi aiemmin Skodan Andreas Mikkelsen. Luokan kakkossijan kuittasi  Latvian Nikolai Grjazin ja kolmas oli Puolan Kajetan Kajetanowicz. Heikki Kovalainen oli mukana Japanin MM-rallissa, mutta matka päätyi vaihdelaatikko-ongelmiin lauantaina. Hän oli silloin kiinni luokan palkintopallipaikassa.

Tuloksia tästä.

Mestari Rovanperä-fiilistely…..