TILANNEHUONE

Toyotalla yhä kolmoisjohto Japanin rallissa

18.11.2023 13:14

MM-ralli

Toyota jatkaa Japanin MM-rallin johdossa lauantainkin jälkeen. Elfyn Evans pitelee rallin piikkipaikkaa ja hän ajoi pohjat kahdelle erikoikokeelle päivän aikana. Kaksi seuraavaa sijaa ovat myös Toyotan tiukassa otteessa. Sebastien Ogier on toisena ja Kalle Rovanperä kolmantena. Rovanperä kertoi sarjan haastattelussa, että auton säädöt eivät osuneet lauantaina kohdilleen. Hän hävisi stadion-EK:lla Fordin Ott Tänakille +3,1 sekuntia, mutta ei stressannut siitä.

Päivän paras Hyundai-kuski oli Esapekka Lappi, joka on rallissa neljäntenä. Yleisöpätkällä Lappi veti pohjat ja peittosi parinsa Evansin +2,9 sekunnilla. Lappi voitti stadionilla myös perjantaina.

Kotikisaansa ajava Toyotan Takamoto Katsuta ajoi päivän kolmella metsäpätkällä pohjat. Kokonaiskilpailussa hän on kuudentena. Hän lupasi painaa täysillä vielä sunnuntaina.

Rally2:sta ajava Heikki Kovalainen koki kovia. Perjantaina käsijarruongelmista kärsinyt Skoda-kuski joutui keskeyttämään EK14:llä, kun autosta levisi vaihdelaatikko. Kovalainen oli kiinni luokan kolmossijassa. Kovalainen on sunnuntain starttilistan mukaan jatkamassa sunnuntaina kisassa. Kovalainen ajaa toista Rally2-ralliaan. Hän oli mukana myös viime kaudella Japanissa.

Lauantainakin rallissa riitti tapahtumia. EK14:lla sää vaihtui nopeasti räntäsateeksi, mikä toi pätkälle lisähaastetta, aikaerot kasvoivat ja osa körötteli maaliviivalle. Lisäksi kisajärjestäjät mokasivat pahasti aamun ensimmäisellä EK:lla, sillä järjestäjien nolla-auto oli yhä radalla hätistelemässä katsojia pois vaarallisilta paikoilta, kun neljä ensimmäistä kisakuljettajaa päästettiin jo matkaan. Lopulta etappi keskeytettiin noin vartiksi. FIA tutkii tilanteen.

Japanin MM-ralli: Meno Japanissa jatkuu sunnuntaina kello 00.05 Asahi Kougen EK 17:lla.

Monenlaista säätä Japanin syksyssä….