TILANNEHUONE

Toyotat johtaa Japanissa – Rovanperä kolmantena

17.11.2023 13:58

MM-ralli

Japanin MM-rallin ensimmäinen kisapäivä oli täynnä värikkäitä ja myös vaarallisia tilanteita. Extra-jännitystä kisapäivään toi aamupäivän järkyttävä sää. Vettä satoi, näkyvyys oli nollassa ja mutkaiset tiet liukkaita. EK nelonen peruttiin olosuhteiden vuoksi.

Ensimmäisellä erikoiskokeella Toyotan Takamoto Katsuta, Fordin Adrien Fourmaux ja Hyundain Dani Sordo kärsivät kaikki samassa mutkassa. Katsuta pääsi ainoana jatkamaan matkaa.

Päivän päättyessä Toyotalla on kotirallissaan kolmoisjohto. Kärkipaikalla on Elfyn Evans melkein kahden minuutin johdolla toisena olevaan Sebastien Ogieriin.

Kalle Rovanperä starttasi jälleen auraajan paikalta ja mutisi mennessään olosuhteita. Päivän päätteksi hän on kisassa kolmantena. Eroa Evansiin on kuitenkin +2.06,6 ja Ogieriin +16,7. Ogier antoi tasoitusta ottamalla minuutin aikasakon lähdettyään huollosta kuusi minuuttia myöhässä. Ogier kolisteli kaiteita iltapäivän aikana ja huollossa korjattiin auton turvakaarta.

Esapekka Lappi oli päättänyt pitää Hyundainsa tässä kisassa tiellä ja ajoi se mielessä. Hän olikin lopulta ainoa Hyundai-kuski joka pysyi tiellä. Rallin vahvasti aloittanut Thierry Neuville koki kovia, kun hän täräytti Hyundainsa päin puuta iltapäivälenkin toisella EK:lla ja kisa jäi siihen. Lappi on kisassa seitsemäntenä, mutta melkein minuutin kärkeä jäljessä.

Skodan Rally2-autoa ajava Heikki Kovalainen on sarjassaan kolmantena, mutta yleiskilpailussa kymmenentenä. Kovalainen sanoi maalihaastattelussa, että painaa menemään sen, mitä autostaan irti saa.

Kauden viimeinen MM-ralli jatkuu lauantain vastaisena yönä kello 01.04 Nukata Forest 1:n 20,32 kilometrin pituisella erikoiskokeella.

Tuloksia tästä.