TILANNEHUONE

TPS hankki maalivahdin Malmöstä

18.04.2024 19:49

Liiga

Jääkiekon Liigan TPS on vahvistanut hankkineensa kaksi viimeistä kautta Ruotsin liigan Malmö Redhawksin maalilla torjuneen maalivahti Adam Wernerin, 26, joukkueeseensa. Wernerin sopimus on 1+1-vuotinen.

Aiemmin urallaan Werner on pelannut myös kolmena kautena Pohjois-Amerikassa AHL:ää, mutta myös NHL on korkattuna. Hän pelasi kaudella 2019-20 Colorado Avalanchen maalilla kaksi ottelua. NHL-debyytti päättyi vieläpä nollapeliin. Werner oli Avalanchen viidennen kierroksen varaus kesän 2016 draftissa. Kahtena kautena Malmössä Werner pelasi yhteensä 45 ottelua. Tällä kaudella torjuntavastuu tuli 25 ottelussa. Torjuntaprosentti niissä oli 90.

Wernerin houkutteli Turkuun maalivahtivalmentaja Ari Moisanen.

”Tämä on jännittävää ja uskon, että tämä on minulle loistava mahdollisuus – halusin siirtyä paikkaan, jossa on isoa roolia tarjolla. Keskustelimme valmentaja Ari Moisasen kanssa ja sain erittäin hyvän kuvan hänestä ja koko joukkueesta. Minulle välittyi, että hänellä on oikeasti halu tehdä töitä kanssani ja se merkkaa minulle paljon. Juttelin myös Lukas Wernblomin ja Oliver Lauridsenin kanssa, jotka pelasivat kanssani Malmössä ja molemmat kehuivat organisaatiota. Uskon että Turussa saan luottamusta ja minulla on mahdollisuus kehittyä maalivahtina”, Werner sanoi seuran haastattelussa.