TILANNEHUONE

TPS:llä kovat tappiot – säästökuuri jatkuu

23.02.2024 11:55

Liiga

Jääkiekon TPS joutuu kiristämään vyötään yhä edelleen. Seura tiedotti torstaina, että se tulee tekemään noin 2,4 miljoonan euron tappiot kuluvalla kaudella.

Syksyllä julkistettu tehostamisohjelma on laskenut kuluja, mutta kovat kasvutavoitteet eivät tule toteutumaan. Myynnissä kasvu on toteutunut vain yritysmyynnin osalta, eikä se riitä.

Ensi kaudella seura hakee 2,2 miljoonan euron säästöjä.

”Henkilöstökuluja leikataan kokonaisuudessaan noin miljoonalla eurolla. Tästä noin puolet koskee Liiga-joukkuetta, ja puolet toiminnan muita osa-alueita. Henkilöstökulujen lisäksi muita säästöjä haetaan noin 1,2 miljoonan euron edestä markkinoinnista, ottelutapahtumasta, myynnin kuluista sekä hallin vuokra- ja käyttökustannuksista. Hallin vuokra- ja käyttökustannukset ovat vuodessa yhteensä 1,4 miljoonaa euroa”, seuran tiedote selvittää.

TPS kertoo kuitenkin, että Liiga-joukkueen runko tulee ensi kaudella pysymään lähes samana, koska monella pelaajalla on pitkä sopimus. Joukkueen leveys muodostuu tulevalla kaudella omista kasvateista. Kauden muuttuviin tilanteisiin tullaan myös reagoimaan omilla kasvateilla.