TILANNEHUONE

Trillerinen aika-ajo meni Verstappenille – Alonso loisti

27.05.2023 18:17

Trillerinen aika-ajo meni Verstappenille – Alonso loisti

Max Vertappen painoi paalulle Monacossa.©AOP

Formula 1

Monacossa ajettiin lauantaina superjännittävä aika-ajo. Lähtösuoran paalupaikalle asettuu sunnuntaina  MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen oli ykkönen kaikilla aika-ajojaksoilla, mutta joutui taistelemaan paikastaan tiukasti. Kuski myös tunnusti aika-ajon jälkeen kolauttaneensa viimeisellä jaksolla autoaan seinään. Paalupaikka on hänelle kolmas tällä kaudella ja uralla 23:s – sekä ensimmäinen Monacossa.

”Odotimme vähän vastoinkäymisiä. Aika-ajossa täytyy riskeerata ja viimeisessä sektorissa annoin ihan kaikkeni. Tarvitsemme nyt vain hyvän startin kisaan. Kaikkea voi kuitenkin tapahtua itse kisassa turva-autosta sateeseen”, Verstappen muistutti sarjan haastattelussa.

Aika-ajosta teki todellisen trillerin Aston Martinin Fernando Alonso, joka taisteli ykkössijasta kynsin hampain. Hän jäi Verstappenille lopulta vain +0.084 sekuntia. Päivän kolmas oli kotikaduillaan ajanut ja kaksi edellistä paalua kuitannut Ferrarin Charles Leclerc. Hän jäi +0.106 kärjelle. Hänen ajoaan kuitenkin tutkitaan vielä tuomaristossa.

Aika-ajon neljäs oli sensaatiomaisen Q3:n lopun ajanut Alpinen Esteban Ocon. Hän jäi kärjelle lopulta +0.188.

Valtteri Bottas ajoi Alfa Romeonsa mukaan toiselle jaksolle sijalla 14, mutta kolmannelle hän ei taaskaan yltänyt. Hän oli aika-ajossa vasta 15:s.

Aika-ajon ensimmäinen jakso keskeytyi hetkeksi punaisilla lipuilla, kun viime kauden Monacon voittajakuski Sergio Perezin Red Bull lähti kuskin käsistä ja osui ensimmäisessä mutkassa radan seinään. Autoon tuli merkittäviä vaurioita. Monien aika-ajo-ohjelma meni siistimistauon vuoksi uusiksi.

Tulokset tästä.