Tšekki aiheutti Leijonille jo kolmannen peräkkäisen tappion

07.05.2022 16:17

Leijonien ainoan maalin iski Petrus Palmu. @ AOP

Leijonat

Suomi kärsi jo toisen tappio Ruotsin EHT-turnauksessa, kun Kari Jalosen luotsaama Tšekki kaatoi Leijonat Tukholmassa maalein 3-1 (2-0, 1-1).

Tšekki meni toisessa erässä kahden maalin johtoon Matej Blumelin ja Jiri Smejkalin maaleilla. Maalien välillä oli vain 49 sekuntia.

Petrus Palmu kavensin kolmannessa erässä, kunnes reilut 11 minuuttia ennen loppua. Suomi haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahti, mutta David Krejci iski kiekon tyhjiin.

Suomella oli ottelussa kaksi NHL-vahvistusta, Juho Lammikko ja Joel Armia.

Tappio oli Leijonille jo kolmas peräkkäinen. Ensin Ruotsi kaatoi Suomen viime sunnuntaina Tsekin EHT-turnauksessa ja torstaina Leijonat hävisi Tampereella Sveitsille 2-3.

Leijonat kohtaa Ruotsin EHT-turnauksen päätöspelissä sunnuntaina Ruotsin. Leijoen MM-urakka alkaa perjantaina ottelulla Norjaa vastaan.