Tshekille MM-kultaa – NHL-tähti ratkaisi

26.05.2024 23:50

Jääkiekko

Tshekki voitti jääkiekon MM-kultaa kotiturnauksessaan sunnuntaina Prahassa. Isäntäjoukkue kaatoi jännitysnäytelmäksi äityneessä finaaliottelussa tiukan vastuksen antaneen Sveitsin luvuin 2–0 (0–0,0–0,2–0). Voittomaalin teki David Pastrnak. Tshekki on viimeksi juhlinut MM-kultaa 14 vuotta sitten.

Finaalin avauserä oli täynnä latausta ja odotusta. Peli oli kovatempoista, mutta maaleja ei erässä juhlittu. Sveitsin maalivahti Leonardo Genoni sai taiteilla 13 torjuntaa. Tshekin Lukas Dostal pärjäsi maalillaan seitsemällä torjunnalla.

Toisessa erässä meininki jatkui samana ja tilanteita riitti molemmissa päissä. Nyt päästiin myös erikoistilanteille, sillä molemmat joukkueet keräsivät kaksi kaksiminuuttista jäähyä. Tulosta ei niilläkään tosin saatu. Tasaisessa erässä molemmat joukkueet laukoivat kymmenen kertaa maalia kohden.

Kolmannessa erässä sama tasainen meno jatkui edelleen. Erän yhdeksännellä minuutilla lopulta tapahtui. Tshekin NHL-tähti David Pastrnak teki ottelun avausmaalin ja vei sillä isännät 1–0-johtoon. Maali oli hyökkääjän MM-kisojen ensimmäinen. Samalla Prahan hallin desibelit räjähtivät kattoon.

Sveitsi haki lopun ottelua kiivaasti tasoitusta, mutta Tshekin huippupuolustus piti ja turnauksen ykkösvahti Dostal torjui tarkasti kaiken eteen tulleen. Sveitsi haki tasoitusta erän lopulla ottamalla Genonin maalilta, mutta sekään ei auttanut ja unelma ensimmäisestä mestaruudesta meni murskaksi viimeistään, kun David Kampf hoiteli kiekon tyhjiin 19 sekuntia ennen ottelun loppua.

Tshekin Dostal teki ottelussa lopulta 31 torjuntaa ja Sveitsin Genoni puolestaan 30.