TILANNEHUONE

Tuchel sai lähteä Chelseasta

07.09.2022 14:12

Tuchel sai lähteä Chelseasta

Thomas Tuchel tuli tiensä päähän Chelseassa.©AOP

Valioliiga

Valioliigan Chelsea on antanut managerilleen Thomas Tuchelille, 49, potkut. Saksalaisen viimeiseksi otteluksi seurassa jäi Mestarien liigan matsi Dinamo Zagrebia vastaan tiistaina vieraskentällä. Chelsea hävisi ottelun 1-0.

Tuchel oli epätoivoinen ja aseeton tiistain ottelun jälkeen. Hän kommentoi medioille, että tällä hetkellä joukkueelta on ihan kaikki hukassa ja analysoitavaa on jopa liian paljon. Hän huomautti, että myös hänet on analysoitava valmentajana.

Valioliigan kausi on alkanut Chelsealta myös heikosti. Joukkue on pudonnut neljän parhaan joukosta. Se pitelee kymmenellä pisteellään vasta liigan kuudetta sijaa. Kauden kuudesta ottelusta on tullut vain kolme voittoa.

Chelsea on kesän aikana jyrännyt läpi raskaan omistajanvaihdoksen. Venäläis-israelilais-portugalilainen Roman Abramovits joutui myymään seuran pakotesyistä ja ostajaksi valikoitui amerikkalainen liikemies Todd Boehly. Uusi omistaja ei pihtaillut kesän siirtoikkunan aikana, vaan Chelsea oli aktiivinen. Uusia pelaajia tuli seuraan yhteensä 12. Edustusjoukkueeseen saapui nimiä, kuten Marc Cucurella, Wesley Fofana, Pierre-Emerick Aubameyang, Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly ja Carney Chukwuemeka.

Tuchel siirtyi Chelseaan PSG-pestin jälkeen tammikuussa 2021, kun Frank Lampard sai Chelsean managerin tehtävästä potkut. Tuchel luotsasi joukkueen heti samana keväänä Mestarien liigan voittajaksi. Chelsea voitti finaaliottelussa vieläpä Manchester Cityn. Silloin Tuchelia pidettiin uutena sateentekijänä seurassa.

Tuchelin seuraajaksi Chelseassa on kaavailtu vahvimmin PSG:n jättänyttä Mauricio Pochettinoa, mutta myös britti Graham Potter on vahvoilla seuraajalistalla. Seura on kuitenkin ilmoittanut, että joukkuetta luotsaa toistaiseksi muu valmennustiimi Anthony Barryn johdolla. Chelsea kohtaa seuraavaksi Valioliigan ottelussa lauantaina Fulhamin.