TILANNEHUONE

Tunteet pinnassa The Bridgellä – myös managereilla

21.10.2023 10:14

Valioliiga

Lauantaina Lontoossa pelataan trillerikohtaaminen Chelsean ja Arsenalin välillä. Arsenal on Valioliigan kakkosena, Chelsea pitelee puolestaan vasta 11:tta sijaa. Se on kuitenkin voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

Joukkueiden lisäksi kyseessä on kahden hyvän ystävän kohtaaminen. Managerit Mauricio Pochettino ja Mikel Arteta tuntevat toisensa jo parinkymmenen vuoden takaa.

Arteta siirtyi Pariisiin PSG:hen 18 kuukauden lainalle 19-vuotiaana 2001 ja siellä hänet otti siipiensä suojaan kymmenen vuotta vanhempi, topparina pelannut, Pochettino. Argentiinalainen on kertonut, että Arteta on ollut osa hänen perhettään aina siitä asti, kun tuli PSG:n ensimmäisiin harjoituksiin. Arteta on samoilla linjoilla.

”Hän on ollut yksi kaikkein vaikutusvaltaisimmista pelaajista urallani. Hän otti minut siipiensä suojaan ja katsoi perääni, kuten veli katsoisi. Hän on iso syy pärjäämiselleni PSG:ssä”, Arteta sanoi lauantain ottelun lehdistötilaisuudessa.

”Hän on ollut minulle roolimalli siitä asti, eikä vain pelaajana vaan myös managerina. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, mitähän on hyväkseni tehnyt.”

Valioliiga: Chelsea – Arsenal lauantaina kello 19.30.