TILANNEHUONE

Tutut miehet kärjessä F1-treeneissä – Bottas jäi kärjestä

10.06.2022 18:22

Tutut miehet kärjessä F1-treeneissä – Bottas jäi kärjestä

Valtteri Bottaksen auton rungon väri vaihtui Bakuun.@AOP

Formula 1

Azerbaidzhanin F1 GP:n perjantain vapaissa harjoituksissa tahdin määräsivät tutut miehet. Ensimmäisessä harjoituksessa nopein oli Red Bullin Sergio Perez ja Ferrarin Charles Leclerc oli toinen. Toisessa sessiossa kuskit vaihtoivat tuloksissa paikkaa päittäin. Max Verstappen oli Red Bullillaan molempien harjoitusten kolmas. Verstappenin ongelmat takasiiven kanssa saivat jatkoa. Harjoitusten välissä takasiipi oli osina ja sitä säädettiin tallissa pitkään. Leclercin autoon asennettiin uudet turboahtimet.

Valtteri Bottas ei säväyttänyt, mutta hän sai kerrankin ajettua perjantain harjoitukset alusta loppuun. Tuloslistauksessa Bottas oli molemmissa treeneissä 15:s. Tulokset eivät buustaa mitään yllätystä itse kisaan. Bottaksen autoon vaihdettiin kuitenkin moottori jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Alfa Romeon auton runko on Bakussa vihreän värinen, koska talli juhlistaa tällä tavalla uutta katuautoaan.

Autojen pomppiminen kovassa vauhdissa teki Bakun radalla paluun. Mercedekset kärsivät siitä, mutta niin myös monet muut. Mercedeksen Lewis Hamilton voivotteli pomppimista, mutta hän oli ensimmäisen session kuudes ja toisen 12:s. George Russell oli kahdeksas ja seitsemäs.