TILANNEHUONE

Tuuli maustoi rankasti ampumahiihtokisaa

05.02.2022 12:30

Tuuli maustoi rankasti ampumahiihtokisaa

Kolmen kauppa. Norja, Ranska ja ROC taistelivat voitosta viime metreillä.@AOP

Peking 2022

Norja voitti olympiakultaa ampumahiihdon sekaviestissä lauantaina. Norja lähti suosikkina matkaan, mutta kova tuuli toi ammuntoihin niin paljon yllätyksiä, että mikään ei ollut varmaa. Kisa ratkesi aivan loppumetreillä, kun Venäjän olympiakomitean joukkue, Norja ja Ranska tulivat loppusuoralle rinnakkain. Maaliviivan ylitti Norjan jälkeen toisena Ranska ja kolmantena Venäjän ROC.

Suomen joukkue Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo oli sekaviestikilpailun 11:s, reilun kolmen minuutin erolla kärkeen. Joukkue joutui käyttämään 12 varapatruunaa ja ankkuri Hiidensalo veti Suomen ainoan sakkokierroksen. Kuten muissakin lajeissa, kylmä ja kova tuuli siis maustoi kisaa niin ampumapaikoilla kuin fyysisesti. Sen tunsivat myös suomalaishiihtäjät. Tero Seppälä onnistui tuulesta huolimatta pystyammunnassa, johon meni aikaa vain 28 sekuntia.

”Kylmä ja raaka ilma, joka otti kovasti keuhkoihin. Minulle sattui pystylle hyvä rako ja se piti käyttää. Makuulla tuli virheitä, kun paksuilla hanskoilla operoidaan”, Tero Seppälä kommentoi YLE:n haastattelussa.