Ukraina juhli Glasgowin tunteikkaassa illassa

01.06.2022 23:48

Oleksandr Zintšenko pelasi loisto-ottelun. @ AOP

Jalkapallo

Ukraina eteni jalkapallon MM-kisojen Euroopan karsintojen A-kaavion finaaliin kaadettuaan Skotlannin keskiviikkona Glasgowissa 3-1 (1-0). Ukraina kohtaa finaalissa Walesin sunnuntaina ja ottelun voittaja etenee viimeisenä joukkueena Qatarin MM-kisoihin.

Ukraina meni ottelussa johtoon 33 minuutin pelin jälkeen Andriy Jarmolenkon maalilla. Roman Jaremtšuk iski Ukrainan toisen maalin 49. minuutilla, kunnes Callum McGregor kavensi 21 minuuttia ennen loppua. Artem Dovbyk viimeisteli loppunumerot läpiajon päätteeksi jatkoajan viimeisillä sekunneilla.

Ukrainan paras pelaaja oli loisto-ottelun pelannut Manchester Cityn Oleksandr Zintšenko.

Ottelu oli tunteikas. Osa skottikatsojista oli pukeutunut sinikeltaisiin asuihin osoittaakseen tukensa Ukrainalle. Skotlannin kannattajat yhtyivät myös Ukrainan kansallislaulun laulamiseen.

Ottelu piti alun perin pelata jo maaliskuussa, mutta se siirrettiin Ukrainan sodan vuoksi kesäkuun alkuun.