TILANNEHUONE

Ukraina sai pettyä – muut E-lohkosta jatkoon

26.06.2024 20:46

Euro2024

Jalkapallon EM-kisojen lohkovaiheessa pelattiin keskiviikkona viimeisiä otteluita ja paikoista neljännesvälieriin. Lohkon E otteluihin lähdettiin tasapisteissä. Kaikilla oli kaksi pinnaa.

Slovakia kohtasi Romanian ja pelasi 1–1-tasatulokseen. Ottelun maaleista vastasivat Slovakian Ondrej Duda 24. minuutilla ja Romanian Razvan Marin 27. minuutilla. Ne riittivät ja molemmat joukkueet jatkavat kisojaan. Romania voitti lohkon ja Slovakia nousi jatkoon kolmospaikalta. Ottelussa oli sopupelivaara, sillä juuri tasuri olisi vienyt molemmat jatkoon. Toisella jaksolla maalintekoyritykset hyytyivät, mutta peliä kuitenkin tahkottiin. Romania on kohtaamassa seuraavaksi Slovenian ja Slovakia Espanjan.

Belgia kohtasi keskiviikkona Ukrainan. Belgian Kevin de Bruyneä kiusattiin ottelun ensimmäisellä puoliskolla laasersäteellä ja Romelu Lukaku jäi ottelussa jälleen maaleitta yrityksistä huolimatta. Ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen 0–0, joka vei Belgian lohkokakkosena jatkoon. Vastaan asettuu seuraavaksi Ranska. Ukrainakin keräsi neljä pistettä, mutta sensaatiomaisesti sen kohtaloksi tuli pudota jatkosta heikomman maalieron vuoksi. Joukkue pelasi ilman Chelsean Mykhailo Mudrykia.

Joku älypää heilutteli laaservaloa matsissa….