TILANNEHUONE

Unai Simon torjui Espanjalle Kansojen liigan voiton

19.06.2023 00:42

Unai Simon torjui Espanjalle Kansojen liigan voiton

Unai Simon joutui ottelun jälkeen joukkuekavereidensa juhlinnan kohteeksi. @ AOP

Jalkapallo

Unai Simon nousi ottelun sankariksi, kun Espanja voitti Kansojen liigan finaalissa Rotterdamissa Kroatian rangaistuspotkukisan jälkeen 5-4.

Simon torjui ensin jaloillaan Kroatian neljännen laukojan Lovro Majerin vedon. Espanja ei voinut kuitenkaan hyödyntää Simonin huippuvenytystä, sillä Espanjan viides laukoja Aymeric Laporte ampui oman rankkarinsa ylähirteen.

Ratkaisu tuli kuudensien laukojien väännössä. Ensin Simon aavisti oikein Bruno Petkovicin laukauksen. Kun Daniel Carvajal laukoi oman rankkarinsa sisälle, Espanja pääsi aloittamaan voitonjuhlansa.

Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät maalittomana, vaikka molemmilla joukkueilla oli muutamia yksittäisiä tilanteita ratkaista ottelua jo ennen rangaistuspotkukisaa. Espanjan paras tilannen avautui Ansu Fatille jatkoajalla. Ivan Perisic torjui kuitenkin Fatin laukauksen maaliviivalta. Myös Marco Asensiolla ja Fabian Ruizilla oli jatkoajalla tilaisuus ratkaista ottelu.

Kroatian paras paikka tuli jo varsinaisella peliajalla, kun Andrej Kramaric oli pääsemässä karkuun ylhäällä pelanneelta Espanjan linjalta. Laporte upea viimehetken kurotus pelasti kuitenkin Espanjan.

Espanja hallitsi ottelua hienokseltaan. Se voitti laukaukset 21-12 ja huippupaikat 2-1. Myös sen maaliodote oli parempi numeroin 1,44-0,93. Pallonhallinnan Espanja voitti lukemin 54-46.