TILANNEHUONE

”Ura odottaa” – Liiga siirtyy ammattituomareihin

05.09.2022 17:35

”Ura odottaa” – Liiga siirtyy ammattituomareihin

Antti Boman on yksi ammattituomareista.©AOP

Jääkiekon Liiga ottaa jättimäisen kehitysaskeleen tällä kaudella, kun se siirtyy ammattituomarijärjestelmään. Liiga tiedotti muutoksesta maanantaina.

Tällä kaudella Liigassa toimii seitsemän päätoimista tuomaria. Jatkossa määrää on tarkoitus kasvattaa. Liigan ensimmäiset ammattituomarit ovat: Antti Boman, Riku Brander, Mikko Kaukokari, Joonas Kova, Aleksi Rantala, Anssi Salonen ja Kristian Vikman.

”Olen todella tyytyväinen, että saimme tämän valmiiksi. Teimme valtavasti töitä koko kesän ajan, ja lopputulos on seitsemän päätoimista erotuomaria Liigassa. Kyseessä on vasta pitkän tähtäimen suunnitelman ensimmäinen vaihe, mutta pidän tätä erinomaisena starttina”, Liigan toimitusjohtaja Kati Kivimäki toteaa Liigan haastattelussa.

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn tervehtii muutosta myös ilolla. Hän muistuttaa, että kehitystyötä yhä tarvitaan.

”Tämä antaa hyvät lähtökohdat ryhtyä vielä voimakkaammin kehittämään tuomarityötä. Meille syntyy mahdollisuuksia, joita aiemmin ei ollut käytettävissä”, Rönn huomauttaa Liigan haastattelussa.

”Tämän muutoksen jälkeen on helpompi rohkaista kaikkia lupaavia tuomarinalkuja jatkamaan valitsemallaan tiellä. Tuomaritoiminnan parissa voi olla ihan oikea ura odottamassa”, Rönn jatkaa.