TILANNEHUONE

Uruguayn Bielsa täräytti ääneen kovia totuuksia

07.07.2024 10:16

Jalkapallo

Uruguay voitti Brasilian Copa American puolivälierässä rangaistuslaukauksilla 1–0 lauantaina. Urugyayn sinnikkyys palkittiin.

Uruguay pelasi yhden miehen alivoimalla 74. minuutista eteenpäin, kun Nahitan Nandez sai punaisen kortin. Pallon laittoi pilkulta maaliin Uruguaylle Federico Valverde, Rodrigo Bentancur, Giorgian de Arrascaeta ja Manuel Ugarte. Brasilialle onnistuivat Andreas Pereira ja Gabriel Martinelli.

”Tämä oli ottelu, jossa oli hyvin vähän maalintekomahdolliuuksia. Yhden miehen alivoimalle päädyttyämme, päätimme keskittyä puolustamiseen”, Uruguayn päävalmentaja Marcelo Bielsa sanoi.

Bielsa on turnauksen aikana myös ennustanut kovaa tulevaisuutta jalkapallolle lajina. Ennen lauantain Brasilia-ottelua Bielsa täräytti muutamia kovia totuuksia lehdistön pohdittavaksi

”Jalkapallolla on koko ajan enemmän ja enemmän seuraajia, mutta lajista on tulossa vähemmän ja vähemmän kiinnostava. Sitä syytä, miksi tämä peli on ollut paras kaikista, ei enää arvosteta. Kehitysprosessi hyytyy lopulta, jos ei pidetä huolta, että katsojat saavat jotain katsomisen arvoista, vaan ajatellaan vain bisnestä”, Bielsa visioi lehdistötilaisuudessa.

”Muutaman vuoden päästä kiinnostavien jalkapalloilijoiden määrä vähenee ja vähenee, ja lajista tulee vähemmän ja vähemmän miellyttävä.”

”Jalkapallon omistaa kansa. Köyhemmillä on kuitenkin vain pienet mahdollisuudet saada palansa jalkapallo-onnesta, sillä heillä ei ole rahaa ostaa sitä onnea. Köyhät ylläpitävät lajia, mutta muuta heillä ei enää ole siitä.”