TILANNEHUONE

USA ja Kanada haluaa pelata tyttöjen MM-kisat

28.12.2021 17:47

USA ja Kanada haluaa pelata tyttöjen MM-kisat

Tyttöleijonien päävalmentaja Mira Kuisma ei ilahtunut IIHF:n päätöksestä. @AOP

Jääkiekko

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n joululahja U18-tytöille oli MM-kisojen peruminen kokonaan pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Kisat oli tarkoitus pelata 8.-15. tammikuuta Ruotsissa. IIHF perusteli peruutusta kansainvälisten koronasuositusten lisäksi myös Ruotsin jääkiekkoliigan aikataulurajoitteilla. Tyttöjen mestaruuskisat peruttiin nyt jo toisen kerran peräkkäin.

Hulabaloo sosiaalisessa mediassa oli valmis sekunti peruutusilmoituksen jälkeen. Tämä varsinkin siksi, että liitto antaa poikien kuitenkin pelata omat nuorten kisansa sovitusti. Poikien MM-kisat alkoivat aikataulun mukaan 26. joulukuuta  Kanadassa, jossa korona on peruuttanut jo useita NHL-otteluita.

Iso osa nettikommentoijista on tyttöjen kisojen pitämisen puolella. Asia on lähtenyt elämään. Muun muassa USA on jo pyytänyt IIHF:ää pohtimaan asiaa uudelleen ja arvioimaan, löytyisikö kisoille kuitenkin joku toinen ajankohta ja paikka, jos Ruotsi ei pysty emännöimään kisoja enää myöhemmin. Myös kanadalaiset ovat kisojen pitämisen puolella. Tunnettu kiekkovaikuttaja Fran Rider on alkanut ponnekkaasti ajaa asiaa. Hän on jopa ehdottanut, että Ontario Women’s Hockey Association voisi järjestää kisat parempana ajankohtana. Kanadassa naiskiekko on arvostettu laji ja Rider on sen pioneeri. Hänen tukenaan ovat myös monet paikallismediat, joiden kirjoituksissa voi vähintään rivien välistä lukea, että IIHF perui tyttöjen U18-kisat miesvoimin ja liian löysällä ranteen heilautuksella. Sellainen ei vain sovi.

Myös Euroopassa kohisee. Toimiin on ryhdytty. Ruotsin maajoukkue, sekä Suomen Jääkiekkoilijat ry, tyttöjen U18-joukkuen puolesta, ovat lähettäneet kirjeen asiasta IIHF:lle.