TILANNEHUONE

Uusi kisainsinööri muni Bottaksen sprintin aika-ajon

03.05.2024 23:53

Uusi kisainsinööri muni Bottaksen sprintin aika-ajon

Valtteri Bottaksen Miamin viikonloppu alkoi murheellisesti.

Formula 1

Valtteri Bottaksen yhteistyö uuden kisainsinöörin Steve Petrikin kanssa alkoi takkuisasti, kun  Petrik varoitti Bottasta liian myöhään takaa tulleesta McLarenin Oscar Piastrista Miamin sprintin aika-ajoissa.

Bottas käänsi radan ykkösmutkassa autonsa suoraan takaa tulleen Piastrin eteen, mutta autot eivät osuneet toisiinsa.

”Mate, varoitus tuli liian myöhään”, Bottas sivalsi heti tiimiradiossa Petrikia.

Tuomaristo otti Bottaksen kolaroinnin käsittelyyn ja suomalaista odottaa lähtöruuturangaistus. Sillä ei ole suurta merkitystä, sillä Bottas jäi sprintin aika-ajoissa ensimmäiseen osioon ja oli kaikista kuljettajista aika-ajojen toiseksi hitain. Tosin Williamsin Alex Albonin nopein kierros hylättiin ratarikon vuoksi ja Albon putosi tuloslistalla viimeiseksi.

Bottaksen tallikaverilla Guanay Zhoulla ei mennyt juurikaan paremmin, sillä myös hän jäi aika-ajojen avausosuuteen, vaikka olikin Bottasta marginaalisesti nopeampi.

Sprintin aika-ajojen nopein kuljettaja oli jälleen Red Bullin Max Verstappen. Hänen ylivoimaansa kuvaa se, että Verstappen teki nopealla vedollaan pienen ajovirheen, mutta oli silti 0,108 sekuntia nopeampi kuin toiseksi tullut Ferrarin Charles Leclerc. Aika-ajojen kolmanneksi nopein oli Red Bullin Sergio Perez ennen päivän suurta yllättäjää, Visan Daniel Ricciardoa.

Aika-ajot olivat erityisen musta rupeama Sauberien lisäksi Mercedekselle, jonka molemmat kuljettajat jäivät kakkososioon. Kaiken lisäksi Lewis Hamilton täräytti toisessa osiossa ratavalliin. Hamilton ehti kuitenkin ajaa ennen kolariaan 12. lähtöruutuun. Lando Norris oli 11:nneksi nopein kuljettaja.