TILANNEHUONE

Uusi komento Vancouveriin, ainakin kokemusta riittää

06.12.2021 17:45

Uusi komento Vancouveriin, ainakin kokemusta riittää

Tappio Pittsburgille sai Vancouverin vaihtamaan valmennusjohtonsa.@AOP

NHL

Pacific-divisioonan viimeinen sija: Vancouver Canucks. Oikeasti. Lauantain kotiottelussa yleisö kiekui ”Fire Benning”, samalla kun Canucks hävisi 4-1 Pittsburghille.

Seurajohto pisti lopulta oven käymään. GM Jim Benning, vasta kesäkuussa jatkopaperin allekirjoittanut päävalmentaja Travis Green ja apuvalmentaja Nolan Baumgartner saivat muun muassa lähteä. Potkuihin löytyy syitä. Tällä kaudella pelaamastaan 25 ottelusta, Vancouver oli voittanut vain kahdeksan. Huhuh! Ja päävalmentajan antamat väsyneet kommentit medioille, joukkueen kehittymisen tyssääminen, joukkueen innoton henki, jne, jne.

Greenin paikalle päävalmentajaksi palkattiin jo kokenut Bruce Bordeau, 66. Tällä miehellä on ainakin kokemusta pelaamisesta ja valmentamisesta. Valmentajana vyöllä on lähes 1000 NHL-ottelua ja reilusti yli 500 voittoa liigassa. Hänen koutsaamansa joukkueet ovat edenneet playoffseihin kymmenen kertaa ja vain kaksi kertaa näin ei ole käynyt. Mutta Stanley Cupista hän ei ole kuitenkaan koskaan pelannut ja potkut hän on saanut kahdesti, 2011 Washington Capitalsista ja 2020 Minnesota Wildista.

Muistetaan Bordeau muustakin. Lähtölaskenta Washingtonista alkoi, kun hän penkitti erään Capitalsin nuoren tähtipelaajan, Alex Ovetchkin nimeltään, kun he eivät tulleet toimeen keskenään.

Vancouver kohtaa maanantaina Los Angeles Kingsin, joka tulee kaupunkiin voitto alla Edmontonista. LA on toiseksi viimeisenä samaisessa Pacific- divisioonassa. Se on matemaattisilla mittareilla piirun kovempi, kuin tämä divisioonan hännänhuippu.