Vaikea alku – Dallas taipui Vegasille

23.04.2024 07:51

Dallas Stars painoi vimmatusti viime minuuteilla ajaessaan takaa Vegas Golden Knightsin johtoa, mutta vastustajan vahva ensimmäinen erä kantoi lopulta voittoon asti. Vegas nappasi vierasvoiton sarjan ensimmäisessä pelissä Dallasissa numeroin 4–3(3–2,0–1,1–0). Suomalaistehot jäivät ottelussa vähiin.

Ottelun alku oli hengästyttävä. Vegas osui jo toisella peliminuutilla, kun pelikuntoon taas päässyt Mark Stone iski 1–0:n ylivoimalla. Erän puolivälin tuntumassa Jonathan Marchessault vei kultapaidat 2–0-johtoon. Isäntien Jamie Benn kavensi 1–2:een reilun vartin pelin jälkeen, mutta Sharks-hankinta Tomas Hertl kosti siitä reilun minuutin päästä ja siirsi matsin Vegasille 3–1:een ylivoimalla. Erän lopulla Jason Robertson kavensi vielä 2–3:een.

Toisessa erässä Vegas iski taas minuutin pelin jälkeen. Brayden McNabb vei joukkueensa 4–2-johtoon. Dallas kavensi päätöserän puolivälissä Mason Marchmentin vedolla 3–4:ään. Osumaa syöttivät Miro Heiskanen yhdessä maalivahti Jake Oettingerin kanssa. Siitä tuli ottelun ainoa suomalaistehopinna. Roope Hintz hyökkäsi yhteensä melkein 19 minuuttia, mutta ei päässyt laukomaan kunnolla kertaakaan. Vegas johtaa sarjaa 1–0.

Toronto Maple Lefsin Max Domi ja Auston Matthews hoitelivat Boston Bruinsin pudotuspelisarjan toisessa ottelussa Bostonissa. Toronto voitti ottelun 3–2 (1–2,1–0,1–0).

Domi tasoitti ottelun Matthewsin syötöstä avauserän puolivälissä 1–1:een. Toisessa erässä Matthews syötti John Tavaresin 2–2-ylivoimatasoituksen ja päätöserässä hän iski itse 3–2-voittomaalin Domin syötöstä. Bostonille osuivat avauserässä Morgan Geekie 1–0 ylivoimalla ja David Pastrnak 2–1-osumalla. Ottelusarja on tasan 1–1.

Edmonton Oilers voitti Los Angeles Kingsin ensimmäisessä ottelussa peräti maalein 7–4. Oilersin Zach Hyman teki ottelussa hattutempun ja syötti yhden. Connor McDavid syötti peräti viisi joukkueensa maaleista. Oilers johtaa ottelusarjaa 1–0.

Siitä kinastellaan vielä, että menikö luistimesta….