Vainiolta ”ihan jees” juoksu MM-maratonilla

18.07.2022 21:04

Alisa Vainio jäi maratonilla hieman omasta ennätyksestään.©AOP

Yleisurheilun MM

Naisten maraton oli Eugenen MM-kisojen ohjelmassa maanantaina. Mukana oli Suomen Alisa Vainio, joka juoksi kisassa sijalle 16. ajalla 2.30,29. Vainio juoksi huhtikuussa ennätyksensä 2.29,56. MM-tavoite oli juosta uusi oma ennätys, mutta se jäi nyt toiveeksi. Vainio oli kuitenkin kisan neljänneksi paras eurooppalainen juoksija. Maraton oli Vainiolle kauden kolmas, mutta MM-kisamatkana uran toinen.

Maraton-matkan voitti Etiopian Gotytom Gebreslase, joka juoksi myös MM-kisojen uuden kisaennätyksen 2.18.11. Hopeaa otti Kenian Judith Jeptum Korir, joka juoksi oman ennätyksensä, mutta jäi yhdeksän sekuntia voittajalle. MM-pronssia juoksi Israelin Lonah Chemtai Salpeter.

”Ihan jees juoksu. Minusta hyvä taisteluvoitto. Alku oli tosi helppoa, tuntui jopa hölkältä. Siinä oli kiva ryhmä, jossa oli mukava juosta. Ihan kuin junassa olisin matkustanut”, Vainio totesi Ylen haastattelussa.