TILANNEHUONE

Koppaselle ja Välimäelle syöttöpinnat

23.01.2023 07:32

Koppaselle ja Välimäelle syöttöpinnat

Juuso Välimäki keräsi syöttöpisteen Coyotesin voittaessa Vegasin.©AOP

NHL

Boston Bruins voitti San Jose Sharksin kotonaan  maalein 4-0. Joukkueen voittoputki on nyt viiden ottelun pituinen. Bostonin maaleista vastasivat Hampus Lindholm, joka myös syötti yhden, sekä Charlie McAvoy, jonka osumaa oli syöttämässä Joona Koppanen. Tehopiste oli suomalaislaiturille kauden ja koko NHL-uran ensimmäinen. Koppanen on saanut peliaikaa nyt kolmessa NHL-ottelussa. Lisäksi matsissa osuivat Nick Foligno ja David Pastrnak ylivoimalla.

Nollapelin maalilla pelasi käytännössä Linus Ullmark, mutta luistimen hajotessa vahtivuoron otti pelin lopussa pariksi minuutiksi Jeremy Swayman. Ullmark torjui 17 kiekkoa ja Swayman yhden. Boston on ollut Sharksille todellinen mörkö. Sharks ei ole pystynyt voittamaan Bruinsia viimeiseen 11 otteluun.

Arizona Coyotes voitti kotihallissaan Vegas Golden Knightsin maalein 4-1. Ottelussa nähtiin hattutemppu.

Arizona meni johtoon jo toisella peliminuutilla Dylan Guentherin osumalla. Toisen erän toisella peliminuutilla joukkueelle onnistui Clayton Keller. Saman erän puolivälissä Vegasin Phil Kessel teki joukkueensa ainoan osuman ylivoimalla. Kolmannessa erässä Keller iski vielä kahdesti. Ensin erän puolivälissä ja osumassa avusti kakkossyöttäjänä Juuso Välimäki, jolle syöttöpinna oli kauden kymmenes. Seuraavaksi Keller viimeisteli hattutempun laittamalla kiekon tyhjiin erän 16 minuutin paikkeilla. Hattutemppu oli Kellerin toinen tällä kaudella. Arizona on voittanut tänä vuonna 12 ottelustaan vain kaksi.