TILANNEHUONE

Valioliigan ottelut pelataan aikataulun mukaan

20.12.2021 18:12

Valioliigan ottelut pelataan aikataulun mukaan

Tottenham Hotspur on joutunut perumaan otteluitaan koronan vuoksi.@AOP

Valioliiga

Englannin Valioliiga on päättänyt maanantaina pidetyn kokouksen jälkeen, että liigan ottelut pelataan normaalisti kovista koronatartuntamääristä huolimatta, tiedottavat englantilaismediat.

Asianosaiset tahot istuivat nettikokouksessa maanantaina pitkään puntaroimassa vakavaa koronatilannetta. Yksi vaihtoehto oli, että joulunajan ja peliviikon 20 otteluita siirretään.

Seuroja ohjeistettiin nyt, että jos pelikunnossa on 13 pelaajaa ja maalivahti, ottelu tulisi pelata.

Joukkueiden managerien suurin huoli on ollut pelaajien hyvinvointi. Englannin Valioliigassa on peruttu tähän mennessä yhteensä yhdeksän ottelua. Pelkästään viime viikolla Valioliigassa tuli 42 positiivista koronanäytettä. Viime viikonloppuna peruttiin kuusi ottelua ja vain neljä pelattiin normaalisti. Myös Chelsea olisi tosin halunnut peruuttaa oman ottelunsa Wolverhamptonia vastaan sunnuntaina, mutta siihen liiga ei myöntynyt. Tottenham Hotspur koki lisäksi kovan kohtalon Konferenssiliigassa, kun Uefa tuomitsi Spursin hävinneeksi 9. joulukuuta aikataulutetun ottelunsa Rennesiä vastaan maalein 3-0, kun Spurs perui sen koronatartuntojensa vuoksi.

Valioliiga aikoo seurata tilanteen kehittymistä tarkasti ja tehdä lisää päätöksiä jos tarve vaatii.