TILANNEHUONE

Valioliigan ottelut siirtyvät viikonlopulta

09.09.2022 13:40

Valioliigan ottelut siirtyvät viikonlopulta

Kuningatar Elisabetin muistoa kunnioitetaan Englannissa viikonloppuna.

Valioliiga

Englannin kuningatar Elisabetin kuolema torstaina ja siitä alkanut suruaika aiheuttaa ottelusiirtoja Englannin jalkapallon Valioliigassa ja Mestaruussarjassa.

Valioliiga peruuttaa kokonaan viikonloppuna ja maanantaina pelattavaksi aiotun kierroksensa. Lisäksi Englannin jalkapalloliiga peruu myös Mestaruussarjan viikonlopun ottelut. Valioliiga sanoo tiedotteessaan, että jos otteluita siirretään suruajan puitteissa lisää, muutoksista ilmoitetaan erikseen.

Eri tapahtumajärjestäjät ovat siirtäneet monia muita viikonlopun urheilutapahtumia koko kansanyhteisön alueella kunnioittaakseen kuningattaren muistoa.

Britteinsaarilla peruttiin jo torstaina kaikki hevosurheilutaphtumat kuolinuutisen julkistamisen jälkeen. Kuningatar Elisabet oli intohimoinen hevosihminen ja laji halusi heti kunnioittaa hänen muistoaan.

Lisäksi golfin Euroopan kiertueen Wentworthin osakilpailu keskeytettiin ja kriketin Englanti- Etelä-Afrikka maaottelut siirrettiin. Torstain Eurooppa-liigan jalkapallo-ottelut pelattiin, mutta niissä pidettiin minuutin hiljainen hetki ja pelaajat pukivat mustia surunauhoja kuningattaren muiston kunniaksi.

Kuningatar Elisabet kuoli torstaina 8.9. iltapäivällä Balmoralin linnassaan Skotlannissa 96-vuotiaana. Hän hallitsi maataan yli 70 vuotta.