TILANNEHUONE

Valmentajilta huutia HIFK:n kritisoijille

02.04.2024 21:43

Liiga

Lahden Pelicans heitti HIFK:n kesälomille jääkiekon Liigan puolivälierän ratketessa seitsemännessä ottelussa tiistaina. Pelicans voitti kotihallissaan stadilaiset maalein 4–3.

Valmentajien lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen kritisoitiin erityisesti HIFK:n saamaa arvostelua kesken sarjan.

”Meillä on todella pettynyt joukkue, joka on todella sitkeä. Minun täytyy tähän samaan hengenvetoon arvostella kuitenkin sitä tapaa, millä meidän toimintaamme on yritetty häiritäkin. Playoffit ovat playoffeja, ja se on vähän niinkuin ottelu olisi kesken”, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen muotoili.

”Meidän joukkue osoitti isoa sitkeyttä tänäänkin, mutta se ei riittänyt.”

Pelicansin luotsi Tommi Niemelä komppasi lopulta kolleegaansa.

”Mieletön sarja ja kaksi todella, todella tasaista joukkuetta, jotka laittoivat kaiken peliin koko ajan. Mielestäni urheilussa ei voi enempää vaatia.”

”Olen ylpeä, että joukkueemme jaksoi tehdä hommia, vaikka kolmannessa erässä oli vaikea hetki heti alussa. Maltoimme jatkaa vain työntekoa. Lasse (Bryggman) teki myös viime vuonna seitsemännessä pelissä kaksi maalia”, Niemelä hymähti.

”Pakko myös sanoa, että on ollut epäreilu tilanne se, mitä kritiikkiä Ville on saanut henkilönä ja mitä myös joukkuetta kohtaan on annettu. Se on täysin käsittämätöntä siinä kohtaa, kun pelataan sarjaa. Jos sarja on 3–0 tai 3–3, niin se on vielä kesken. Kaiken näköistä höpötystä on ollut siitä, mitä joukkue tekee ja mitä koutsi tekee ja se on ottanut minua päähän.”

”Kuinka hieno seura, kuinka hieno valmentaja ja kuinka hieno ryhmä tuolla toisella puolella on ollut ja jota kohtaan meidän valmennusryhmällä ja joukkueellamme on ollut kova kunnioitus. Se näkyi mielestäni myös pelissä. Vaikka kaikki laitettiin likoon, kunnioitusta toista kohtaan löytyi”, Niemelä lisäsi.

Liigan välierät alkavat ensi perjantaina. Pelicans saa silloin vastaansa Kärpät.

Nyt muistettiin kätellä…