TILANNEHUONE

Vanniselle historiallisesti MM-hopeaa

02.03.2024 04:14

Yleisurheilu

Saga Vanninen, 20, otteli viisiottelun MM-hopeaa perjantaina Skotlannissa. Vanninen otteli SE-tulokset 4677, jolla Tiia Hautalan 24 vuotta vanha aiempi halli-SE 4580 ylittyi selvästi. Vannisen mitali on historian ensimmäinen naisten moniottelussa Suomelle EM- ja MM-hallitasolla.

MM-kultaa voitti Belgian Noor Vidts, joka keräsi 4 773 pistettä. Kisan kolmas oli Hollannin Sofie Dokter pistein 4 571.

”Aidoissa otin SM-halleissa kaksi viikkoa sitten varaslähdön, ja kun täälläkin erässäni otettiin myös varaslähtö, niin oli aika epävarma olo ja sain itse kisaani huonon lähdön. Pää ei ollut ihan kunnolla mukana kisassa”, Vanninen kertoi liiton haastattelussa.

”Korkeus meni yli odotusten, vaikka verkassa en saanut yhtään ylitystä ja viime viikolla hyppäsin ensimmäisen kerran kesän jälkeen selän takia.”

”Kuulassa tuli hyvä tulos, mutta jäi tunne, että olisi ollut vara parempaankin.”

”Pituus meni hyvin, mutta ei ihan parhaiten osunut merkki. Joku kertoi, että toinen täpärästi yliastuttu hyppy olisi ollut pitkä, mutta sitä ei nyt tiedä.”

”Ennen 800 metriä loppusijoitus tuntui aika varmalta. Vidts on yli 10 sekuntia minua nopeampi juoksija, ja takana olevat olivat myös kaukana. Kasi ei muuten mennyt ihan putkeen. Selän takia on tullut juoksutaukoa.”