TILANNEHUONE

Värikäs torstai: Simo Valakari jää, mutta KuPS lähti

11.08.2022 23:45

Värikäs torstai: Simo Valakari jää, mutta KuPS lähti

Onuorah Uzochukwu ja KuPS olivat Young Boysin Donat Rrudhania askeleen jäljessä Bernin illassa. @ AOP

Jalkapallo

KuPSin päivä Euroopassa oli ristiriitainen. Keltapaitojen taival Konferenssiliigan karsinnoissa päättyi odotetusti, kun sveitsiläinen Young Boys kaatoi KuPSin Bernissä 3-0 (2-0). Näin Young Boys meni jatkoon yhteismaalein 4-0.

KuPSin viimeisetkin haaveet jättiyllätyksestä murenivat torstaina jo ensimmäisellä jaksolla. Jean-Pierre Nsame vei isännät johtoon jo neljän minuutin pelin jälkeen ja Vincent Sierro iski 2-0-lukemat 35. minuutilla. Nsame viimeisteli ottelun loppunumerot 57 minuutin pelin jälkeen.

Päivän aikana saatiin kuitenkin KuPSin kannalta paljon merkittävämpi uutinen, kun Skotlannin Valioliigassa pelaava Motherwell ilmoitti palkanneensa seuran uudeksi manageri Steven Hammellin. KuPSissa loistotyötä viime ja tällä kaudella tehnyt Simo Valakari oli kisassa mukana loppusuoralle saakka, mutta KuPSin helpotukseksi Motherwell valitsi Hammellin.

Vaikka KuPS putosi eurokentiltä, sillä on edelleen loppukaudella pöydällä isot panokset. KuPS johtaa Veikkausliigaa tällä hetkellä tasapistein HJK:n kanssa, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet ottelun vähemmän. KuPSin kanssa samaten 17 ottelua pelannut Honka on KuPSista vain kolmen pisteen päässä.

Lisäksi KuPS on vielä mukana Suomen cupissa, jossa se kohtaa välierissä FC Lahden.