TILANNEHUONE

Varikkostoppi pilasi Bottaksen kisan

02.03.2024 19:21

Formula 1

Valtteri Bottaksen F1-kauden avauskisa lauantai-iltana Bahrainissa oli floppi. Suomalaiskuski oli ruutulipulla vasta 19:s. Bottas lähti kisaan sijalta 16, mutta suoritusta häiritsi edellä olevien sähläys kisan alussa, joka rikkoi häneltäkin etusiipeäa ja pudotti hänet häntäpäähän. Lisämurheita aiheutti myös varikkostopin renkaanvaihdon epäonnistuminen.

”Oli aika paljon huonoa säkää. Jouduin sandvichiin siinä mutkan keskellä ja siitä meni pari sijaa. Isoin juttu oli se pitstoppi – 52 sekkaa on vähän liian pitkä stoppi. Vasemman mutterin kanssa siinä oli ongelmaa”, Bottas kertoi Viaplayn haastattelussa.

”Tällä hetkellä Q3 on aika kaukana. Eilen nähtiin, että yhdellä kierroksella vauhtia ei ole. Tänään kisavauhti näytti kuitenkin mielestäni ihan hyvältä. Autossa on selvästi enemmän vauhtia kisassa kuin yhdellä kierroksella.”

”Päivityksiä on kohta tulossa ja viime vuoteen verrattuna niiden suhteen on selkeämpi suunnitelma.”

Kisan voittoon ajoi odotetusti Red Bullin Max Verstappen, jolle voitto oli uran 55:s. Viime vuoden tapaan Red Bull otti kaksoisvoiton, sillä Sergio Perez oli kisan kakkonen. Kisan kolmas oli Ferrarin Carols Sainz.

Tuloksia tästä.