Vegas finaaleihin – Dallas kaatui karmivasti kotonaan

30.05.2023 07:08

Adin Hilliä ei ohitettu kutospelissä kertaakaan.©AOP

Dallas Starsista ei ollut kotikaukalossaan vastusta Vegas Golden Knightsille tiistain vastaisena yönä. Vegas marssii Stanley Cup -finaaleihin voitettuaan lännen konferenssifinaalisarjan kuudennen ottelun maalein 6–0 (3-0,1-0,2-0). Vegas vei sarjan nimiinsä otteluvoitoin 4–2.

Vegas otti luulot pois jo ensimmäisessä erässä kolmella maalillaan. Niistä vastasivat erän alussa, keskellä ja lopussa William Carrier, William Karlsson ja Keegan Kolesar, joka purjehti vauhdilla läpi kentän ja osui. Toisen erän puolivälissä Jonathan Marchessault iski pudotuspelien yhdeksännen osumansa. Kolmannen erän alussa Karsson tälläsi illan toisen osumansa, kun Starsin puolustus sopivasti rakoili ja loppulukemat viimeisteli Michael Amadio heti erän puolivälin jälkeen.

Vegas hyydytti Dallasin suomalaisten iskut. Miro Heiskanen keräsi tehotilastoonsa -3:sen, mutta laukoi kolmesti. Roope Hintzille kirjattiin -1 ja hän laukoi kahdesti. Joel Kiviranta sai puolestaan -2:sen. Kapteeni Jamie Benn palasi Dallasin kokoonpanoon kahden ottelun pelikiellon jälkeen. Maalivahti Jake Oettinger torjui 23 kiekkoa.

Huikealla voitollaan Vegas etenee Stanley Cupin finaaleihin jo toista kertaa kuusivuotisen olemassaolonsa aikana. Vegasin finaalipaikan takasi se, että joukkue latoi maaleja laajalla rintamalla. Sillä ei myöskään ole joukkueessa jättimäisiä NHL-tähtinimiä ja se pelaa joukkueena joukkueelle. Lisäksi maalilla Adin Hill on vakuuttanut. Konferenssifinaalin ratkaisseessa ottelussa hän torjui 23 kertaa ja nollapeli oli hänelle uran toinen NHL-playoffseissa.

Vegas voitti pudotuspeleissä Dallasin lisäksi myös Winnipeg Jetsin ja Edmonton Oilersin.

Vegas saa muutaman päivän levon ennen Stanley cup -sarjan alkua. Florida Panthers asettuu vastaan sunnuntain vastaisena yönä Vegasin aikaa.