Vegas rynni taas voittoon – Lundell kavensi

06.06.2023 06:46

Harvinainen tilanne Vegas-hallissa. Anton Lundell teki lopulta maalin ottelussa.©AOP

Florida Panthers ei pystynyt pysäyttämään Vegas Golden Knightsia Stanley Cupin finalisarjan toisessa ottelussa mitenkään aisoissa. Vegas voitti tällä kertaa maalein 7–2 (2-0,2-0,3-2).

Vegas meni 1–0-johtoon ensimmäisen erän kahdeksannella minuutilla Jonathan Marchessaultin ylivoimamaalilla. Erän loppupuolella Alec Martinez iski 2–0:aan. Toisen erän alussa Vegasille osui ensin Nicolas Roy 3–0 ja sitten Brett Howden iski jo 4–0:aan.

Kolmannen erän 14:llä sekunnilla Floridan Anton Lundell kavensi 1–4:ään. Kiekko pompsahti Martinezin kautta maaliin. Erän kolmannella minuutilla Marchessault teki illan toisen osumansa ja Michael Amadio teki erän puolivälissä jo Vegasin 6–1-maalin.

Matthew Takchuk kavensi 2-6:een finaalien ensimmäisellään, mutta Brett Howden onnistui vielä uudelleen, nyt ylivoimalla Tkachukin lähdettyä kärsimään ottelun toista käytöskymppiään matsin lopulla. Tkatchuk kunnostautui myös kovissa taklauksissa. Hän naulasi Jack Eichelin pukukoppikuntoon toisessa erässä. Eichel palasi myöhemmin kehiin. Pelkästään Tkachuk keräsi ottelussa 22 minuuttia jäähyjä.

”Välillä iskuja tulee näissä peleissä”, Eichel totesi lehdistölle ottelun jälkeen.

Panthers-puolustaja Radko Gudas joutui jättämään pelin kesken ensimmäisessä erässä Ivan Barbashevin tällistä.

Panthers vaihtoi Sergei Bobrovskin maalilta Alex Lyoniin 4–0-tilanteessa toisessa erässä. Adin Hill teki Vegasille 29 torjuntaa.

Vegas johtaa ottelusarjaa 2–0 kahden kotiottelun jälkeen. Seuraava kohtaaminen on Floridan Sunrisessä perjantain vastaisena yönä.

Miehet väheni vierasjoukkueen penkillä lopulta vain kuuteen.