Vegas voitti Stanley Cupin – Florida jäi jalkoihin

14.06.2023 05:57

Vegas-kapteeni Mark Stone teki ratkaisuottelussa kolme maalia.©AOP

Vegas Golden Knights voitti keskiviikkoaamuna kauden Stanley Cup -mestaruuden. Vegas vei finaalisarja ratkaisevan viidennen ottelun Florida Panthersia vastaan kotihallissaan murskaavin luvuin 9–3 (2-0,4-1,3-2). Floridasta ei ollut viimeisessä ottelussa enää mitään vastusta tasaisesti rouhineelle Vegasille. Joukkueen kapteeni Mark Stone teki ottelussa hattutempun.

Mestaruus on Vegasille ensimmäinen. Se pelasi finaaleissa heti seurahistoriansa ensimmäisenä keväänä 2018 Washington Capitalsia vastaan, mutta silloin Capitals voitti mestaruuden.

Keskiviikon ratkaisuottelun ensimmäisen maalin teki Vegasin Stone alivoimalla ensimmäisen erän puolivälissä. Vegasin 2–0-osuma tuli muutaman minuutin päästä Nicolas Haguen mailasta.

Toisen erän alussa Aaron Ekblad kavensi 1–2:een, mutta Floridan takaa-ajo tyssäsi siihen. Vegasille iski erässä Alec Martinez, Reilly Smith, Stone ottelun toisellaan ja Michael Amadillo.

Kolmannessa erässä Vegasille osui ensin Ivan Barbashev, mutta heti 20 sekunnin päästä Floridan Sam Reinhart ohitti ohittamattoman Adin Hillin kaventamalla 2-7:ään. Sam Bennett teki saman ja kavensi vielä 3-7:ään, kun kiekko pomppasi sopivasti Vegasin pelaajasta. Reilut viisi minuuttia ennen ottelun loppua kapteeni Stone vetäisi kiekon Floridan tyhjään maaliin ja siirsi sillä numerot jo 8–3:een. Kun ottelua oli minuutti jäljellä Nicolas Roy teki Vegasin yhdeksännen maalin.

Hill teki ottelussa 31 torjuntaa. Panthersin Sergei Bobrovski pysäytti 22 kiekkoa.

Florida Panthers kärsi finaalisarjassa kovasti loukkaantumisista. Viimeiseen otteluun se joutui ilman kovinta tähtihykkääjäänsä Matthew Tkachukia, joka loukkaantui aiemmin sarjassa. Tkachuk oli Panthersin tehokkain maalintekijä 11 osumallaan.

Pudotuspelien arvokkain pelaaja on Vegasin Jonathan Marchessault.