Vegas voittoon Stanley Cup -finaalien avauksessa

04.06.2023 06:34

Adin Hill valittiin finaalien avausottelun tähdistöön.©AOP

Vegas Golden Knights voitti kevään Stanley Cup -finaalisarjan ensimmäisen ottelun Florida Panthersia vastaan sunnuntain vastaisena yönä. Vegas pelasi vahvan kolmannen erän ja voitti kotiottelunsa maalein 5–2 (1-1,1-1,3-0).

Ottelun ensimmäisen maalin teki Floridan Eric Staal vanhanaikaisella ja alivoimalla sekä Anton Lundellin syötöstä ensimmäisen erän puolivälin tuntumassa. Erän lopulla Vegasin Jonathan Marchessault teki pudotuspelien kymmenennen maalinsa ja tasoitti ottelun 1–1:een ylivoimalla.

Toisen erän puolivälissä Vegas meni 2–1-johtoon Shea Theodoren pudotuspelien ensimmäisellä osumalla. Florida tasoitti 12 sekuntia ennen erän päätöstä Anthony Duclairin tekemällä maalillajoka tuli kun Aleksander Barkov voitti aloituksen.

Kolmannessa erässä Vegas teki irtioton. Sille osui Zach Whitecloud erän alkupuolella 3-2, Mark Stone erän puolivälin jälkeen 4–2 ilmasta napatulla kiekolla ja lopulta Reilly Smith viskasi kiekon tyhjään maaliin erän lopulla puolesta kentästä.

Vegasin Adin Hill teki ottelussa 33 torjuntaa. Sergei Bobrovski torjui 29 kiekkoa.

Lundell laukoi ottelussa neljästi ja Barkov kahdesti.

Finaalisarja on nyt 1–0 Vegasille ja pelit jatkuvat tiistain vastaisena yönä jälleen Vegasissa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.