Vegasilla tiukka ote mestaruudesta – Barkov maalasi

11.06.2023 06:41

Aleksander Barkov onnistui myös maalinteossa.©AOP

Vegas Golden Knights otti tärkeän vierasvoiton Florida Panthersista Stanley Cupin finaalisarjan neljännessä ottelussa. Vegasin kolmas voitto tuli Floridan Sunrisessa sunnuntaiyönä maalein 3–2 (1-0,2-1,0-1). Floridan kapteenin Aleksander Barkovin kova työ ja hieno kavennusmaali, eivät riittäneet. Ottelusarja on katkolla seuraavassa kohtaamisessa Vegasille kotikaukalossa keskiviikon vastaisena yönä.

Vegas osoitti, että se pystyy tuloksiin myös tasakentällisin, sillä ottelussa Florida pysyi tiukasti poissa jäähyaitiosta. Rangaistuksia vihellettiin molemmille joukkueille vain yhdet.

Neljännen ottelun ensimmäisen maalin teki Vegasin Chandler Stephenson ottelun toisella peliminuutilla pienoisesta irtiotosta. Stephenson iski toisen erän puolivälin lähestyessä illan toisen osumansa ja siirsi ottelun jo 2–0:aan. Heti erän puolivälin jälkeen William Karlsson iski tauluun Vegasille peräti 3–0:n.

Florida vastasi erän loppupuolella Brandon Montourin 1–3-kavennuksella. Kiekko bongasi maaliin sopivasti Vegas-puolustajan jalasta. Maalin syötti ottelussa lopulta yli 20 minuuttia pelannut Barkov.

Kolmannen erän alussa Barkov iski finaalisarjan ensimmäisen maalinsa Montourin ja Anton Lundellin avustamana. Loppuerässä Panthers haki kiivaasti tasoitusta, mutta saalistus päättyi mylläkkään kaukalossa ja turhautunut floridalaisyleisö heitti samalla myös pehmolelujaan jäälle.

Ottelun kakkostähtenä palkittiin Barkov. Ykköstähden vei ottelun kahden maalin mies Chandler Stephenson.