TILANNEHUONE

Venäläinen taikuri sytyttää New Yorkissa

08.12.2021 19:01

Venäläinen taikuri sytyttää New Yorkissa

Artemi Panarin ja Ryan Storme.@AOP

NHL

NY Rangersin laituri Artemi Panarin on vauhdissa. 30-vuotias venäläinen teki tiistaina ottelussa Blackhawksia vastaan Chicagossa uransa 500:nnen liigapisteen. Maaginen piste tuli syötöstä Jacob Trouban osumaan ottelun alussa. Elämä toimii joskus hauskasti. Panarin pelasi NHL-uransa kaksi ensimmäistä kautta Blackhawksissa ja nyt hän saavutti tämän NHL-merkipaalun ottelussa ensimmäistä NHL-joukkuettaan vastaan.

Panarin on sanonut, että pelaaminen Blackhawksissa yhdessä Patrick Kanen kanssa, oli hänen elämänsä parasta aikaa. Heillä oli hauskaa jäällä ja sen ulkopuolella. Kaksikko onnistui työssään. Panarinin tilasto Chicago-ajalta on 61+90.

Sitten se aika loppui. Panarin treidattiin Columbukseen.

Kolme viimeistä kautta tämä venäläinen kiekkotaikuri on pelannut New Yorkissa. Rangersissa hän on löytänyt uuden tutkaparin. Kemia sentteri Ryan Stormen, 28, kanssa sujuu parhaimmillaan aivan kuin jollain toisella tasolla. Kaksikko tuntee toisensa hyvin, ja he istuvat vieläpä vierekkäin pukukopissakin. Siitä on etua. Toisen pelimoodi on kuulemma tiedossa jo ennen peliä. Storme on joskus haastattelussa kertonut, että tietää etukäteen minkälainen peli Panarinilla on tulossa jo pelkästään siitä, miten hän kommunikoi ennen ottelua.

Stormen ja Panarinin yhteistyö sujuu niin saumattomasti, että siitä voi tulla Stormelle jopa neuvotteluase. Hän on ensi kesänä vapaa agentti. Rangersin seurajohto on indikoinut, että harkitsee aikaisia jatkosopimusneuvotteluja Stormen kanssa, jotta tämä pelillinen herkku ei lopu. Stormella on silti muitakin ottajia, moni seura oli hänestä kiinnostunut jo viime kesänä.

Keskiviikkona Rangersilla on vieraana Colorado. Jos Chicagon reissu ei paina jalassa, Panarin ja Storme voivat tehdä taas taikojaan. Nuorella Justus Annusella on edessään mielenkiintoinen ilta, jos hänellä on vahtivuoro Madisonilla.