TILANNEHUONE

Verstappen ajoi paalun sadesäässä – Bottas sai pettyä

18.06.2023 00:16

Verstappen ajoi paalun sadesäässä – Bottas sai pettyä

Max Verstappenin aika-ajo sujui jälleen mallikkaasti.©AOP

Formula 1

Kanadan sateen värittämän F1 GP:n aika-ajon kovimman ajan 1.25,858 ajoi Red Bullin Max Verstappen. Paalupaikka on hollantilaiselle jo kolmas peräkkäinen ja neljäs tällä kaudella. Urallaan Verstappen on kuitannut nyt 25 paalua. Viime kaudella hän lähti Kanadan kisaan myös paalulta.

Aika-ajon kakkonen oli sadesäässä tehdyn oikean ajoajoituksen turvin uskomattomasti Haasin Nico Hülkenberg. Hän on viimeksi ajanut yhtä hyvin Brasiliassa 2010. Hülkenberg jätti taakseen kolmanneksi Aston Martinin Fernando Alonson.

Valtteri Bottas ponnisti mukaan toiselle aika-ajojaksolle oltuaan ensimmäisen jakson 12:s. Toisella jaksolla Alfalla ei saatu rengasta toimimaan. Kun sade yltyi, Bottas kärsi ja jäi sijalle 15. Unelma Q3:sta jäi siis taas toteutumatta. Samalla jaksolla putosivat jatkosta myös Red Bullin Sergio Perez, joka oli  12. ja 11:nneksi ajanut Ferrarin Charles Leclerc.

Alfa Romeolla oli vaikeuksia. Punaiset liput liehuivat radalla heti alussa, koska Guanyu Zhoun autosta katosi vauhti ja hän hyydähti radan varteen. Kiinalainen ryömi vielä varikolle ja pääsi pian jopa jatkamaan aika-ajoa, mutta sijoittui kuitenkin vasta viimeiseksi.

Kolmannella jaksolla liehui myös punaiset liput, kun McLrenin Oscar Piastri luisui takapää edellä rataseinään.

Tuomaristo tutkii aika-ajon jälkeen vielä Ferrarin Carlos Sainzin, Aston Martinin Lance Strollin ja AlphaTaurin Yuki Tsunodan ajamisia.

Tuloksia tästä.