TILANNEHUONE

Verstappen ajoi voittoon – Mercedes on piristynyt

22.05.2022 17:43

Verstappen ajoi voittoon – Mercedes on piristynyt

Max Verstappen ajoi Red Bullinsa ensimmäisenä ruutulipulla kolmatta kertaa peräkkäin.@AOP

Formula 1

Espanjan F1 GP:n voittoon ajoi tapahtumarikkaassa kilpailussa Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen otti johtopaikan kisan loppupuolella. Hänen voittonsa takasi soputaktiikka tallikaverin kanssa. Verstappenin kisa ei kuitenkaan ollut helppo. Sitä haittasi mittavasti DRS-ongelmat. Red Bull kuittasi kaksoisvoiton, kun Sergio Perez ajoi toiseksi. Hän jäi voittajalle +13.072 sekuntia. Kaksoisvoitto on Red Bullin toinen tällä kaudella. Verstappenille voitto on kolmas peräkkäinen ja hän siirtyi sillä myös MM-sarjan kärkeen.

Kisan kolmas oli Mercedeksen George Russell. Podium-paikka on britin kauden toinen. Mercedekseltä odotettiinkin Barcelonassa paljon. Viikonloppuun saadut auton päivitykset osoittautuivat toimivaksi lääkkeeksi auton ikävään pomppimiseen. Mersun nousun näytti todeksi myös Lewis Hamilton, joka nousi viidenneksi pudottuaan kisan alussa aivan hännille. Hän kolhi autoaan kisan alussa Haasin Kevin Magnusenin auton kanssa. Hamilton oli silloin valmis keskeyttämään kisan ja säästämään moottoria, mutta talli määräsi hänet jatkamaan kilpailua. Loppukisasta Hamiltonin autossa oli vielä vesivuoto voimayksikössä.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi kärkipään mukana aivan kisan alkua lukuunottamatta. Hän putosi hieman lähdössä, mutta kampesi kisan kuluessa tasaisesti ylöspäin. Parhaimmillaan Bottas oli kisan kolmantena. Lopputuloksissa hän hyytyi kuitenkin  kuudenneksi. Kisa lässähti heikkoon ja ylipitkään stinttiin renkaiden kanssa. Tiimiradiossa Bottas sanoi sen olleen aivan selkeä taktinen virhe.

Kisan tunnelman loi todella kuuma sää, joka vaati paljon niin autojen moottoreilta kuin renkailtakin. Ferraria kauden kuudes kisa ja sen sää eivät suosineet. Paalulta lähteneen Charles Leclercin kisa hyytyi moottorivikaan, kun noin 30 kierrosta oli ajettu. Kuuma +37 asteinen sää oli liikaa Ferrarin moottorille. Tallikaveri Carlos Sainz pyörähti alkukisassa soralle, mutta hän ponnisti lopulta kisassa neljänneksi.

Katso tulokset tästä.