TILANNEHUONE

Verstappen epäonnistui, Hamilton paalulle

04.12.2021 20:09

Verstappen epäonnistui, Hamilton paalulle

Lewis Hamilton ajoi tasaisella suorituksella paalulle Jeddassa.@AOP

Formula 1

Mercedeksen Lewis Hamilton starttaa Saudi-Arabian historian ensimmäiseen F1 GP:hen paalulta. Toiseen lähtöruutuun kaasutti Mercedeksellään Valtteri Bottas. MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen ajoi viimeisen aika-ajokierroksensa kovalla riskillä paaluvauhtia, mutta se kostautui, hän kolautti autonsa radan seinään ja aika-ajo loppui siihen. Verstappen otti silti kolmannen lähtöruudun.

Bottaksen aika-ajo oli vaikea. Hänellä riitti koko päivän ajan moottoriongelmia ja voimyksikkö jouduttiin vaihtamaan ennen aika-ajokoitosta. Ensimmäisen aika-ajojakson lopulla suomalaisen auto sammui varikon tuntumassa ja hänet työnnettiin loppumatka tallin suojiin. Bottas oli kuitenkin jakson toiseksi nopein. Bottas pääsi jatkamaan seuraavalle jaksolle ja oli lopulta sen neljäs. Kolmas jakso sujui kokonaisuudessaan hyvin. C More Maxin Tv-haastattelussa Bottas antoi ymmärtää ajavansa yhä kisan voitosta, mutta tallin menestys on myös hänelle tärkeää.

Kimi Räikkönen taisteli Alfa Romeollaan tosissaan paikasta viimeiseen aika-ajo-osioon. Hän oli pitkään seitsemäs, mutta putosi lopulta lähtöruutuun 12.