Verstappen hioi ennätystään – Bottas kolaroitiin sijalle 15

30.10.2023 00:08

Formula 1

Max Verstappen otti jo kauden 16. GP-voittonsa Meksikon GP:ssä sunnuntaina.

Kolmannesta ruudusta lähtenyt Red Bull -tähti nousi kisan kärkeen heti startissa, kun hän ohitti paalulta lähteneen Ferrarin kaksikon Charles Leclercin ja Carlos Sainzin. Sen jälkeen Verstappen menetti johtopaikkansa vain varikkopysähdyksen aikana.

Verstappenin takana käytiin värikäs taistelu.

Ensimmäinen pala draamaa saatiin jo kisan ensimmäisessä mutkassa, kun Red Bullin Sergio Perez leikkasi Leclercin eteen. Meksikolaisen auto pomppasi ilmaan ja ajautui hiekalle. Meksikolainen nilkutti varikolle, muttei pystynyt kotiyleisön pettymykseksi jatkamaan kisaa.

Leclercin auton etusiipi vaurioitui myös kolarissa, mutta monacolainen säilytti kakkossijansa ja pysyi samalla sijalla, kunnes kisassa nähtiin seuraava dramaattinen näytelmä 33. kierroksella. Haasin Kevin Magnussenin auton takaripustus petti oikealle kääntyvässä mutkassa ja tanskalainen pamautti vauhdilla ratavalleihin.

Kisa keskeytettiin ja edessä oli uusintastartti. Uusintastartissa Verstappen piti muut takanaan, mutta kolmanneksi kisan aikana noussut Mercedeksen Lewis Hamilton haastoi Leclercin ja painoi tästä väkisin ohi muutamaa kierrosta myöhemmin. Hamiltonia auttoi se, että hän ajoi kisan lopulla medium-renkailla, kun Leclercin alla oli kovat renkaat.

Valtteri Bottaksen kisa oli monivivahteinen. Hän lähti kisaan ruudusta yhdeksän, mutta putosi startin jälkeen 12:nneksi. Bottas tuli renkaiden vaihtoon epäonnisesti juuri ennen Magnussenin ulosajoa, minkä seurauksena hän putosi sijalle 16.

Uusintastartti onnistui Bottakselta hyvin ja hän nousi neljä pykälää sijalle 12. McLarenin Lando Norris ohitti kuitenkin suomalaisen. Bottaksen kisa ja toiveet MM-pisteistä tuhoituivat lopullisesti kierroksella 57, kun Aston Martinin Lance Stroll osui ohitustilanteessa suomalaiseen. Stroll joutui kolaroinnin seurauksena keskeyttämään ja Bottas oli sijalla 14. Tuomaristo otti kaksikon puhutteluun kisan jälkeen ja Bottas nähtiin syylliseksi kolariin. Hän sai kaksi rangaistuspistettä ja viiden sekunnin aikasakon ja putosi viimeiseksi maaliin tulleeksi ja sijalle 15. Tallikaveri Zhou Gyuany nousi Bottaksen ohi sijalle 14.

Leclerc joutui kisan jälkeisessä haastattelussa kuuntelemaan valtavaa buuaskonserttia. Hän pahoitteli tapahtunutta, mutta sanoi, ettei hänellä ollut yksinkertaisesti tilaa mihin mennä Perezin alta.