TILANNEHUONE

Verstappen hoiti taas homman – Bottaksella ei sujunut

19.11.2022 17:08

Verstappen hoiti taas homman – Bottaksella ei sujunut

Mestari otti jälleen paalun.©AOP

Formula 1

Kauden päättävän Abu Dhabin F1-osakilpailun aika-ajon ykkösnimi oli Max Verstappen.

Red Bullin hollantilaiskuskilla oli tiimiradion mukaan ongelmia autonsa kanssa aika-ajossa, mutta ratkaisevalla hetkellä se ei näkynyt. Verstappen ajoi paalulle seitsemännen kerran tällä kaudella.  Toiseksi ajoi Red Bullin Sergio Perez, hän jäi kärjelle +0.228. Aika-ajon kolmas oli Ferrarin Charles Leclerc +0.268 paalusta jääden.

”Oli vähän ylä ja alamäkeä. Renkaiden kanssa oli vähän haasteita. Olen iloinen, että meillä on molemmat autot eturivissä. Checo olisi hyvä saada sarjassa kakkoseksi huomenna”, Verstappen totesi F1-sarjan haastattelussa.

Mercedeksen Lewis Hamilton jäi tällä kaudella kokonaan ilman paalupaikkaa. Hamilton ajoi lauantaina viidenneksi. Mercedeksen paras lauantaitulos kaudella oli George Russellin sprinttikisan voitto ja sitä myöten paalupaikka Brasiliassa viikko sitten.

Valtteri Bottas ei onnistunut aika-ajossa. Hän putosi jo ensimmäisellä aika-ajojaksolla. Bottas oli lopputuloksissa 18:s. Hän selvitti tiimiradiossa, että hänen Alfa Romeonsa renkaiden lämmöt eivät olleet kohdillaan ja homma hyytyi siihen. Tallikaveri Zhou Guanyu ajoi mukaan toiselle aika-ajojaksolle ja oli sen 15:s.

Uransa viimeistä F1-kisaviikonloppua ajava Sebastian Vettel ajoi Aston Martinilla huikeat aika-ajot. Vaikka edessä oli hitailla kierroksilla olevia autoja useasti, Vettel otti paikan viimeisessä aika-ajosessiossa ja siinä hän oli lopulta yhdeksäs.