TILANNEHUONE

Verstappen ihan yössä – Sainz paalulle

16.09.2023 17:34

Verstappen ihan yössä – Sainz paalulle

Carlos Sainz otti Singaporessa toisen paalunsa tällä kaudella.©AOP

Formula 1

Singaporen GP:n paalupaikan otti jo harjoituksissa vahvasti ajanut Ferrarin Carlos Sainz. Paalu on hänelle toinen peräkkäinen. Paalu on espanjalaisen F1-uran viides.

Aika-ajon kakkoseksi ajoi Mercedeksen George Russell, joka jäi paalumiehelle vain +0.072. Kolmas oli Ferrarin Charles Leclerc.

Sarjakärki Max Verstappen ei ollut tyytyväinen Red Bullinsa harjoituksissa, eikä aika-ajossa. Vauhti oli kateissa, eikä pitoa löytynyt. Lisäksi tuomaristo tutki hollantilaisen hidastelua radalla Q1:lla, ja myös Q2:llä. Verstappen jäi lopulta aika-ajon kakkososioon. Hänet pudotti ulos AlphaTaurin tulokaskuski Liam Lawson, joka eteni uransa ensimmäistä kertaa Q3:lle.

”Shokeerava kokemus”, Verstappen parahti tiimiradioon.

Red Bullin Sergio Perez täydensi tallin heikon päivän. Hän pyörähti toisen jakson lopulla ja putosi jatkosta niin ikään kakkososiossa.

Aika-ajo oli hankala myös Valtteri Bottakselle. Päivitysosat eivät tuoneet liikaa apuja Alfa Romeon suorituskykyyn ja suomalainen putosi jo ensimmäisellä jaksolla. Hän oli tuloslistan 16:s. Myös tallikaveri Guanyu Zhoun aika-ajo päättyi Q1:llä. Hän oli 19:s.

Aston Martinin Lance Stroll ajoi vauhdilla ratavalliin radan viimeisessä mutkassa ensimmäisellä aika-ajojaksolla. Auto meni säpäleiksi, mutta kuski ilmoitti heti tiimiradioon olevansa kunnossa. Hän joutui vielä pakolliseen lääkärintarkastukseen.

Molemmat Haas-autot pärjäsivät ja olivat mukana kolmannella jaksolla. Kevin Magnussen oli kuudes ja Nico Hülkenberg jäi tallikaverilleen hieman ollen yhdeksäs.

Tuomaristolla on monta ratatapahtumaa tutkittavana vielä aika-ajon jälkeen.