Verstappen ja Red Bull tekivät historiaa Monzassa

03.09.2023 17:40

Max Verstappen ajoi helppoon voittoon Monzassa. @ AOP

Formula 1

Max Verstappen otti kymmenennen peräkkäisen voittonsa ajamalla voittoon Monzan GP:ssä sunnuntaina. Kukaan ei ollut ennen Versstappenia pystynyt samanlaiseen voittoputkeen formula ykkösten historiassa.

Myös Red Bull otti ensimmäisen kerran kaksoisvoiton Monzassa, kun Sergio Perez ajoi kisassa toiseksi.

Valtteri Bottas ajoi vastoin ennakko-odotuksia MM-pisteille ajamalla sijalle 10. Hän oli yksi kolmesta kovalla renkaalla kisaan lähtenyt kuljettaja. Tämä toi Bottakselle lopulta yllättävän edun.

Verstappen starttasi kisaan kakkosruudusta ja ajoi kisan alun varsin maltillisesti. Hän rykäisi ohi paalulta lähteneen Carlos Sainzin 15. kierroksella ja sen jälkeen hollantilainen meni menojaan.

Perez ajoi koko ajan kiinni edellään ajaneita Cahrles Leclerciä ja Sainzia. Ensin hän ohitti Leclercin ja kierroksella 45 vielä Sainzinkin.

Kärkinelikon takana käytiin värikäs kisa, jossa sijoitukset vaihtuivat tiiviiseen tahtiin. Taistelua väritti muutamalla läheltä piti tilanne ja osuma. Lopulta viidennen ja kuudennen sijat veivät Mercedes-kuljettajat George Russell ja Lewis Hamilton.

Verstappen johtaa MM-sarjaa 145 pisteen erolla ennen Pereziä. Fernando Alonso on jäänyt Perezistä 49 pistettä. Bottas on 15:s kuudella MM-pisteellä.