TILANNEHUONE

Verstappen jyräsi ja Hamilton yllätti Unkarissa

31.07.2022 17:50

Verstappen jyräsi ja Hamilton yllätti Unkarissa

Max Verstappen voitti Unkarin GP:n.©AOP

Formula 1

Unkarin GP:n voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen. Voitto on hollantilaisen seitsemäs tällä kaudella ja toinen peräkkäinen. Verstappen voitti myös viime sunnuntaina Ranskassa. Kisan viimeisellä kierroksella alkoi sataa, joten ruutulipulle ajettiin kieli keskellä suuta.

”Kuka oli uskonut, että voitamme kisan”, Verstappen naurahteli kisan lopussa tiimiradiossa.

Vestappenilla oli ongelmia aika-ajossa ja hän lähti kisaan vasta ruudusta kymmenen. Red Bullin strategia toimi. Hän nousi kisassa jo ensimmäisten kymmenen kierroksen jälkeen kolmen parhaan häntään. Varikkopysähdysten jälkeen Verstappen ohitti Ferrarin Charles Leclercin kahdesti. Muiden varikkopysähdysten ansiosta Verstappen nousi lopulta johtoon ja piti paikkansa loppuun asti.

Toiseksi Hungaroringillä ajoi upean kisan vetänyt Mercedeksen Lewis Hamilton. Tallin rengastaktiikka toimi ja seitsemännestä ruudusta lähtenyt Hamilton onnistui vähitellen parantamaan tulostaan ohittelemalla itsensä kakkoseksi asti. Hän jäi voittajalle +7.834.

”En tiedä mistä vauhti tuli. Alussa oli vaikeaa. Kiitän tiimiämme, joka jaksaa painaa. Vähän paremmalla aika-ajolla olisimme taistelleet voitosta. Upeaa lähteä tauolle näissä tunnelmissa”, Hamilton totesi F1-sarjan haastattelussa.

Mercedeksellä oli hyvä päivä. Paalulta lähtenyt Mercedeksen George Russell ajoi kolmanneksi. Hän joutui viisi kierrosta ennen ruutulippua tunnustamaan tallikaverinsa paremmakseen. Kolmas sija on Russellin kauden viides.

Vahva voittajasuosikki Ferrarin Charles Leclerc oli kisan neljäs. Hänen turmiokseen koitui jälleen Ferrarin heikko taktiikka. Tällä kertaa ei onnistuttu rengasvalinnoissa. Kaksien mediumien jälkeen, Leclerc ajoi kovilla, jotka eivät toimineet yhtään ja hän joutui tekemään lisästopin. Softit eivät silti siivittäneet enää top-kolmen joukkoon.

Kahdeksannesta ruudusta lähtenyt Valtteri Bottas menetti heti startin jälkeen neljä sijaa. Hän ajoi kolmosmutkan leveäksi ja moni huristi ohi. Bottas oli kisan aikana parhaimmillaan kahdeksas, mutta pistesijat karkasivat lopulta hyppysistä. Neljä kierrosta ennen maalia Bottaksen Alfa Romeo hyytyi hiekalle ja kisa jäi kesken. Keskeytys on suomalaisen kolmas tällä kaudella.

Katso tulokset tästä.