TILANNEHUONE

Verstappen jyräsi sprintissä – Bottaksella vaikeaa

22.10.2023 01:45

Formula 1

Yhdysvaltain F1-viikonlopun sprinttikisan voittoon ajoi paalulta startannut Red Bullin Max Verstappen. Vaikka hollantilainen valitteli kisan aikana pidon puutetta, onnistui hän lopputuloksessa. Hän voitti kisan yli yhdeksän sekunnin erolla seuraavaan. Verstappen oli tyytyväinen ja sanoi pitäneensä hauskaa radalla.

Toisen sijan 19 kierroksen kisassa kuittaisi Mercedeksen Lewis Hamilton. Britti pystyi ohittamaan toisesta ruudusta lähteneen Ferrarin Charles Leclercin jo alkukierroksilla. Leclercin kohtaloksi jäi kolmas sija.

”Yritin jahdata Maxia, mutta heidän vauhtinsa on omassa luokassaan”, Hamilton sanoi.

Valtteri Bottaksen kisa oli heikko. Hänellä ei ollut autossa mitään pitoa shootoutissa ja hän lähti sprintiin surkealta sijalta 18. Maaliin hän tuli sijalla 16. Tulos parani, kun tallikaveri Zhou Guanyu sai viiden sekunnin aikasakon ja putosi Bottaksen taakse.

Mercedeksen George Russell sai sprinttiin lähtöruuturangaistuksen estelystä shootoutissa. Hän lähti kisaan ruudusta 11. Kisakaan ei sujunut rikkeettä. Britti sai viiden sekunnin sakon ohitettuaan McLarenin Oscar Piastrin radan ulkopuolelta. Hän oli lopulta kisan kahdeksas.

Kaikki paitsi Ferrarin Carlos Sainz lähtivät kisaan medium-renkailla. Sainz lykkäsi alle softit, mutta kärsi siitä jo puolivälissä kisaa, kun renkaiden kunto heikkeni. Espanajalainen sinnitteli kuitenkin kuudenneksi.

Aston Martinin kisaviikonloppu jatkui myös heikoissa merkeissä. Lance Stroll joutui keskeyttämään ja Fernando Alonso oli kisan 13:s.

Tuloksia…