TILANNEHUONE

Verstappen kritisoi F1-sääntöihin puuttumista

17.06.2022 12:04

Verstappen kritisoi F1-sääntöihin puuttumista

Max Verstappenin selkää ei ajohommat kivistä.@AOP

Formula 1

FIA puuttui tällä viikolla monia F1-kuskeja kiduttaneen pomppimisefektin vähentämiseen. Lääkäreiden avustuksella FIA on tutkinut pomppisimongelmaa ja tulee tekemään tutkimusten perusteella sääntöihin muutoksia. Käyttöön tulee erilaisia tekijöitä, joilla pomppimista voidaan autoissa vähentää. Sellainen on esimerkiksi jonkinlainen raja-arvokaava vertikaaliliikkeelle.

Kovinta parkua pomppimisesta ja sen aiheuttamista selkäkivuista on pitänyt Mercedeksen Lewis Hamilton. Brittikuskin mukaan selkäkivut Bakun kisan aikana ja jälkeen olivat täysin sietämättömiä. Red Bullin ykköskuski Max Verstappenia harmittaa FIA:n ajama sääntömuutos kesken kauden.

”On pettymys, että taas tehdään kesken kauden muutoksia. Ei, että se koskisi meitä enemmän tai vähemmän kuin muita, mutta jos vain yksi talli valittaa ongelmasta äänekkäästi, niin heti aletaan muuttamaan sääntöjä. On monta tiimiä, jotka ovat tehneet hyvää työtä tämän kyseisen asian kanssa, joten se on mahdollista korjata”, Verstappen pauhaa Racerin haastattelussa.

”Jos nostaa autoa korkeammalle, menettää tietysti suorituskykyä. Mutta jos et pysty suunnittelemaan autoasi asiallisesti, se on sinun syysi, ei sääntöjen.”