TILANNEHUONE

Verstappen nopein aika-ajossa – Bottas 16:s

08.03.2024 20:15

Verstappen nopein aika-ajossa – Bottas 16:s

Max Vertappen oli taas lyömätön aika-ajossa.©Red Bull Content Pool

Formula 1

Red Bullin Max Verstappen ajoi Jeddan radalla kauden toisen paalupaikkansa. Verstappen hurautti ykköseksi ajalla 1.27.472. Paalu on hollantilaisen uran 34:s, mutta ensimmäinen Saudi-Arabiassa.

Kovin haastaja perjantai-illan aika-ajossa oli Ferrarin Charles Leclerc, joka jäi +0.319 kärkimiehelle. Kisa on kuudes peräkkäinen, jossa Verstappen ja Leclerc ovat vierekkäin eturivissä. Kolmas lähtöruutu meni Red Bullin Sergio Perezille.

Toista Ferraria ajoi aika-ajossa rookie-kuski Oliver Bearman Carlos Sainzin sairaslomittajana. 18-vuotias britti veti uransa ensimmäisessä F1-aika-ajossa sijalle 11. Hän jäi +0.036 sekuntia jatkopaikasta Q3:lle. Hän harmitteli tiimiradiossa sekavaa ajoaan. Ensimmäisellä jaksolla hän oli kuitenkin yhdeksäs.

Valtteri Bottaksen sijoitus aika-ajossa päättyi jälleen ensimmäiseen jaksoon. Bottas oli 16:s, mutta kärsi tärkeällä nopealla kierroksellaan muiden autojen häiritsevistä ajolinjoista. Kyydistä putosivat samalla rupeamalla jo viime viikolta tuttu häntäjoukko eli Alpinen Esteban Ocon ja Pierre Gasly, Williamsin Logan Sargeant ja Bottaksen tallikaveri Zhou Guanyu, joka mälläsi autonsa viimeisessä harjoituksessa, eikä pystynyt kunnon aika-ajokierrokseen.

Haas-tallin kaksikko Kevin Magnussen ja Nico Hülkenberg jäivät tällä kertaa molemmat toiseen osioon. Hülkenbergin Haas vieläpä hyytyi radan varteen jakson alussa ja aika-ajo keskeytyi hetkeksi. Autossa oli ongelmia ilmeisesti polttoaineen syötön kanssa.

Saudi-Arabian GP ajetaan lauantaina 9. maaliskuuta kello 19.